Marile cazinouri mizează pe autorizarea jocurilor de noroc în Emiratele Arabe Unite

Publicat:

Jocurile de noroc în Golful Persic au fost timp de mai mulţi ani un subiect de speculaţie în rândul diplomaţilor şi directorilor din industrie însă acum şefii marilor cazinouri speră că vor putea în sfârşit să îşi îndeplinească visul: autorizarea jocurilor de noroc în Emiratele Arabe Unite, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Ras Al Khaimah (RAK), unul dintre cele şapte emirate care formează EAU, a anunţat la începutul acestui an că intenţionează să reglementeze jocurile de noroc în unele resorturi. În aceaşi zi, gigantul american al cazinourilor Wynn Resorts a anunţat că va construi un resort care va avea licenţa pentru jocuri de noroc pe o insulă artificială în Ras Al Khaimah.


Citește și : Boris Johnson şi-a cerut din nou scuze, însă a refuzat să demisioneze din cauza ‘Partygate’

Aceste anunţuri marchează un punct de cotitură pentru Golful Persic, o regiune care tradiţional a impus normele mai stricte ale religiei islamice decât în alte părţi ale Orientului Mijlociu şi unde până acum jocurile de noroc au fost excluse. În prezent, cei care vor să îşi încerce norocul în Orientul Mijlociu trebuie să meargă la cazinourile din Liban sau la unele hoteluri de lux din Egipt. Însă există semne că timpurile se schimbă.

Două surse din apropierea acestui dosar au declarat pentru Reuters că o anumită formă de jocuri de noroc ar putea fi permisă în EAU, dar va fi la latitudinea fiecărui emirat să decidă cum va reglementa aceste activităţi, la fel cum în prezent emiratul Sharjah interzice vânzarea de alcool, spre deosebire de alte emirate.

Marile lanţuri globale de cazinouri şi hoteluri ar putea profita dacă emiratul Ras Al Khaimah va fi cel care va deschide calea pentru ca şi alte emirate să îi urmeze exemplul, majoritatea ochilor fiind îndreptaţi spre marele premiu care este emiratul Dubai, un magnet global pentru turism, unde jocurile de noroc sunt interzise în prezent. De exemplu, hotelul Caesars Palace, care a fost deschis în Dubai în 2018, este singurul resort al gigantului american Caesars Entertainment care nu are un cazinou.

“Faptul că ar putea exista jocuri de noroc în EAU, indiferent sub ce formă, permite unor firme precum Caesars şi MGM să analizeze acest lucru cu atenţie”, spune Anthony Costa, preşedinte regional la Caesars Palace.

La 10 kilometri depărtare pe coastă de resortul din Dubai al Caesars, au început lucrările la o insulă artificială unde ar urma să fie amplasat un resort de lux al gigantului jocurilor de noroc din Las Vegas, MGM Resorts International. Întrebat dacă are în vedere să introducă jocuri de noroc la acest resort, MGM a răspuns “Jocurile de noroc nu fac parte din planuri şi nu avem noutăţi cu privire la acest aspect”.

Perspectiva autorizării cazinourilor vine într-un context în care există o competiţie intensă în Golful Persic, unde Emiratele Arabe Unite concurează cu Arabia Saudită pentru a deveni destinaţia favorită într-o regiune care încearcă să facă tranziţia de la petrol. EAU, unde străinii reprezintă 90% din populaţie, au avansat deja rapid în unele domenii pentru a beneficia de avantajul primului venit în cursa cu Arabia Saudită, statul mai mare şi mai conservator din Golf.

În acest an, EAU au făcut trecere la weekend-ul sâmbătă-duminică, pentru a fi mai apropiat de pieţele globale, faţă de pauza vineri-sâmbătă obişnuită în multe state musulmane. De asemenea, în ultimele 18 luni EAU a revizuit legislaţia, inclusiv prin dezincriminarea consumului de alcool şi a coabitării înainte de căsătorie. În plus, tot EAU au găsit o modalitate pentru o oferi o anumită formă de jocuri de noroc. În 2020, a fost lansată o formă de loterie naţională în cadrul căruia cei care cumpără o o sticlă de apă, ce va fi donată unei organizaţii caritabile, pot câştiga un premiu de 10 milioane de dirhami.

Reglementările cu privire la jocurile de noroc în emiratul Ras Al Khaimah sunt modelate după cele din Singapore şi SUA, susţin reprezentanţii companiei Wynn Resorts şi Vitaly Umansky, analist la compania de investiţii Sanford C Bernstein, care este familiar cu proiectul celor de la Wynn Resorts.

Citește și : Macron: Putin a ‘decis să nu se oprească’ în Ucraina deoarece ‘are nevoie de o victorie militară’

“La fel ca şi Singapore, ţara consideră jocurile de noroc ca o modalitate pentru a stimula turismul şi a permis jocurile de noroc doar în resorturile integrate care au fost construite special în acest scop”, spune Umansky. Potrivit acestuia, cel mai probabil jocurile de noroc în emiratul Ras Al Khaimah vor fi permise numai străinilor.

De asemenea, este puţin probabil ca EAU să dezvolte resorturi care se bazează în principal pe veniturile din gaming, şi unde jocurile de tip sloturi fac parte din oferta generală de divertisment. “Cadrul de reglementare va fi conceput astfel încât să ascundă cazinoul, cumva similar cu cel din Singapore, dar mai strict. Nu va fi la fel ca în Las Vegas”, spune analistul Vitaly Umansky.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.