Marina britanică anunţă că a confiscat arme iraniene, care încălcau embargoul asupra armelor pentru Yemen

Publicat:

Marina britanică a anunţat joi că a confiscat la începutul anului, în apele internaţionale la sud de Iran, arme iraniene, în special rachete sol-aer, de la bordul unor ambarcaţiuni rapide de contrabandişti, care încălcau embargoul asupra armelor pentru Yemen, transmite AFP, potrivit agerpres.

Printre echipamentele confiscate se mai numără motoare pentru rachete de croazieră de atac terestru, care încalcă o rezoluţie a Consiliul de Securitate al ONU de instituire a embargoului, a comunicat Ministerul britanic al Apărării.


Citește și : Boris Johnson DEMISIONEAZĂ din funcţia de prim-ministru şi de lider al Partidului Conservator

Acesta subliniază că este pentru prima oară când o navă a marinei britanice confiscă arme atât de sofisticate de provenienţă iraniană.

Conflictul din Yemen opune guvernul, sprijinit din 2015 de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită, rebelilor houthi, susţinuţi de Iran şi care controlează regiuni din nordul şi vestul ţării, precum şi capitala Sanaa.

‘Regatul Unit va continua să acţioneze pentru o pace durabilă în Yemen şi este angajat în securitatea maritimă internaţională pentru ca marina comercială să poată tranzita în deplină securitate’, a declarat în comunicat secretarul de stat britanic al forţelor armate, John Heappey.

Citește și : Şefa guvernului neozeelandez critică ‘eşecul’ ONU în a împiedica războiul din Ucraina

Unul din tipurile de arme confiscate, rachetele 351, cu o rază de acţiune de 1.000 km, este ‘utilizat în mod regulat’ de rebelii houthi pentru a ‘lovi ţinte în Arabia Saudită’, mai afirmă armata britanică, potrivit căreia el a fost folosit pentru un atac împotriva Abu Dhabi la 17 ianuarie 2022, soldat cu moartea a trei civili.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.