X

Marina franceză a confiscat 9 tone de droguri în Oceanul Indian

Marina franceză a confiscat 8,7 tone de droguri într-o săptămână în Oceanul Indian, o cantitate “record”, a declarat joi Ministerul francez al Armatelor, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Grupul Jeanne d’Arc, format din PHA Tonnerre, din fregata de tip La Fayette Surcouf, şi sprijinit temporar de Fregata de supraveghere (FS) Nivose, a efectuat în câteva zile percheziţii pe mai multe nave”, a afirmat ministerul într-un comunicat.

Citeşte şi: Eficacitatea vaccinului AstraZeneca a fost redusă la 76 %

“În urma acestor percheziţii au fost confiscate peste opt tone de canabis, aproximativ 300 kg de heroină şi peste 450 kg de metamfetamine”, cantităţi record care “dau o lovitură dură organizaţiilor infracţionale şi teroriste”.

Aceste droguri se adaugă celor peste şase tone de cocaină confiscate duminică în Golful Guineei, operaţiune la care a participat o echipă de pe portelicopterul Dixmude (PHA), care reprezintă “cea mai importantă cantitate de droguri confiscată de Marina franceză pe mare”, a declarat colonelul Frédéric Barbry, purtător de cuvânt al Statului Major al Armatei.

Citeşte şi: Joe Biden aruncă pe umerii Kamalei Harris problema delicată a migraţiei 

“În şapte zile, au fost confiscate 14,7 tone de stupefiante, un adevărat record într-o perioadă atât de scurtă”, a insistat ministerul.

În întreg anul 2020, Marina franceză a confiscat în total 8,3 tone de stupefiante.

Tags: drogurifrantaFrédéric BarbryFregata de supraveghere (FS) NivoseGolful GuineeiGrupul Jeanne d'ArcLa Fayette SurcoufmarinaMinisterul francez al ArmatelorOceanul IndianPHA Tonnerreportelicopterul Dixmude (PHA)
Categorii: Știrile zilei