X

Marina franceză este gata să se implice în ‘Războiul Scoicilor’ din Canalul Mânecii

Marina franceză este gata să intervină în conflictele dintre pescarii francezi și cei britanici privind accesul la scoicile din Canalul Mânecii dacă acestea vor mai avea loc în largul mării, a declarat marți ministrul francez al Agriculturii, Stephane Travert, informează Reuters, potrivit mediafax.

Travert a spus că a vorbit cu omologul său britanic și că discuțiile dintre cele două părți au avut loc săptămâna trecută după ce navele franceze și-au alungat rivalii din apropierea coastei Normandiei, în nordul Franței.

Citeşte şi: Incendiu puternic la o şcoală primară din Londra

Pescari britanici i-au acuzat pe francezi de ciocnirile dintre ambarcațiuni și au aruncat proiectile. Pescarii francezi nemulțumiți de faptul că rivalii lor britanici pot pescui scoici pe tot parcursul anului, în timp ce lor li se interzice să facă acest lucru în timpul lunilor de vară, au declarat că au fost supuși unui contraatac violent.

“Nu putem continua așa, nu putem continua să ne comportăm așa”, a declarat Travert într-un interviu acordat postuluilui CNews. “Marina franceză este pregătită să intervină dacă vor izbucni mai multe conflicte, precum și să efectueze verificări”, a adăugat acesta.

Vezi şi: Măcel în Mexic. Şeful trupelor speciale a fost asasinat la Guadalajara – FOTO

Conflictul subliniază problemele între statele membre ale UE cu privire la drepturile de pescuit, subiect care va deveni din ce în ce mai sensibil în timp ce Marea Britanie își negociază relațiile comerciale viitoare cu Uniunea Europeană.

Tags: canalul maneciifrantamarea britanieNormandiapescarirazboiul scoicilorscoiciStephane Travert
Categorii: Diaspora