X

Marina Ovsiannikova a fost iar arestată după ce a continuat să critice agresiunea contra Ucrainei

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, devenită celebră după ce a întrerupt jurnalul TV al unui post de stat rus cu un afiş împotriva ofensivei în Ucraina, a fost arestată miercuri şi este investigată pentru ”discreditarea” armatei ruse şi ”difuzarea de informaţii false” despre aceasta, a anunţat avocatul său, potrivit AFP, potrivit agerpres.

Anchetatorii urmează să decidă dacă Marina Ovsiannikova, mamă a doi copii minori, va fi plasată în arest preventiv sau va rămâne în libertate în aşteptarea procesului.

Citeşte şi: Variola maimuţei: OMS deplânge atacurile împotriva maimuţelor în Brazilia – Black News

Ea a fost deja condamnată la plata unor amenzi pentru că a ”discreditat” armata rusă, mai ales prin mesaje critice faţă de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei postate pe reţelele de socializare, amenzi care nu au descurajat-o să recidiveze. Prin urmare, jurnalista riscă acum un proces penal, cu consecinţe potenţial mult mai severe.

Ovsiannikova a devenit celebră în luna martie, când a apărut cu o pancartă pe platoul postului rusesc pro-Kremlin unde ea lucra, Pervîi Kanal, arătând acolo un mesaj împotriva ofensivei ruse în Ucraina şi împotriva ”propagandei” presei ruseşti proguvernamentale.

Citeşte şi: Republicanii ameninţă cu o anchetă privind percheziţia de la Mar-a-Lago – Black News

Cu toate acestea, jurnalista în vârstă de 44 de ani nu este apreciată unanim de opoziţia rusă, unii reprezentanţi ai acesteia reproşându-i că a lucrat ani la rând pentru acel post TV de stat. 

Tags: jurnalista arestataMarina OvsiannikovaPervîi Kanalrusia
Categorii: Știrile zilei