X

Marina rusă începe exerciţii navale majore, care implică cea mai mare parte a flotei sale

Marina rusă începe exerciţii navale majore, care implică cea mai mare parte a flotei sale

Marina rusă începe exerciţii majore, care implică cea mai mare parte a flotei sale. Marina Rusiei este compusă din patru flote, flotila caspică şi mai multe forţe operaţionale. Flota Pacificului din Oceanul Pacific, Flota Baltică din Marea Baltică, precum şi Flotila Caspică din Marea Caspică vor participa la exerciţii, a anunțat TASS, potrivit Reuters și News.ro.

Aproximativ 300 de nave şi ambarcaţiuni de suprafaţă, submarine şi nave de sprijin, aproximativ 50 de aeronave şi mai mult de 200 de unităţi de echipamente militare şi speciale vor fi implicate în antrenamentele de luptă, a mai menționat TASS. De la lansarea unei invazii asupra Ucrainei în februarie 2022, Rusia a efectuat numeroase exerciţii militare pe cont propriu sau cu alte ţări, inclusiv China sau Africa de Sud.

În ultimele două luni, Rusia a efectuat, de asemenea, o serie de exerciţii cu lansatoare mobile de rachete nucleare şi exerciţii de desfăşurare a armelor nucleare tactice. De asemenea, a intensificat antrenamentele militare cu Belarus, care se învecinează atât cu Rusia, cât şi cu Ucraina, efectuând o serie de exerciţii cuprinzătoare.

Tags: începe exerciţiimarina rusanavale majore
Categorii: ExterneȘtirile zilei