X

Marina Tauber: Am ședințe de judecată programate până la jumătatea lunii decembrie

Marina Tauber: Am ședințe de judecată programate până la jumătatea lunii decembrie

Ședința de judecată împotriva deputatului Marina Tauber va continua pe 26 septembrie. În fața Judecătoriei sectorului Buiucani s-au adunat mai mulți susținători și colegii ai politicianului.

La ieșirea din sala de judecată, Tauber a declarat că  instituțiile care ar trebui să facă dreptate și să urmeze buchea legii o târăsc prin instanțe, potrivit curentul.md.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

”Audierea va continua pe 26 septembrie. Am ședințe de judecată programate până la jumătatea lunii decembrie. Au fost întrebări din partea procurorilor și a apărării. Eu practic nu am pus nicio întrebare, pentru a nu exista noi speculații că exercit presiune asupra martorilor. Am ședințe programate până la jumătatea lunii decembrie, adică trebuie să particip câte 2-3 ore de câteva ori pe săptămână, ceea ce pune blocul „Victorie” în condiții inegale cu alte forțe politice în campania electorală”, a spus Tauber.

Deputatul nu a fost lăsată de una singură în fața represiunilor care au loc împotriva sa. La ședință au participat și alți colegi de-ai săi din blocul „Victorie”. Este vorba de parlamentara Reghina Apostolova, liderul partidului ”Șansă” Alexei Lungu și președintele de onoare al Partidului ”ȘOR” Valeri Klimenco, care au transmis un mesaj ferm – noi nu îi lăsăm pe ai noștri, ci îi susținem necondiționat.

”Astăzi, împreună cu susținătorii noștri, am venit la sediul Judecătoriei Buiucani pentru a-mi exprima sprijinul pentru Marina Tauber, care de mai mulți ani luptă contra mașinăriei de represiune lansată de Sandu-PAS împotriva ei. Închisoare, arest la domiciliu, interdicția de a călători în afara țării – una dintre cele mai puternice femei pe care le cunosc luptă cu stoicism împotriva tuturor acestor greutăți. Alături de ea am onoarea să lupt umăr la umăr pentru viitorul luminos al țării noastre.

Absolut toți cei care s-au adunat astăzi în fața instanței înțeleg că dosarele împotriva unuia dintre cei mai populari politicieni moldoveni (un dușman declarat al actualului regim și al păpușarilor acestuia!) au fost fabricate. Iar tot ce se întâmplă în sala de judecată, m-am convins personal de asta, este un spectacol ridicol, o farsă, o rușine. PAS-iștilor pe propria lor neputință”, a spus el.

Și Reghina Apostolova, deputat din partea grupului parlamentar ”Victorie” a fost prezentă în sala de judecată.

”Am venit din nou aici, în fața Judecătoriei, unde ne adunăm la fiecare 2-3 zile, unde sunt examinate dosare fabricate împotriva colegilor. Va veni ziua în care toți acești oamenii vor obține dreptate. Nu poți să judeci oamenii pentru chifle. Este inacceptabil acest lucru într-un stat care se pretinde democratic”, a spus deputatul.

Președintele de onoare al Partidului ”ȘOR” Valeri Klimenco a menționat după ieșirea din sala de judecată, că autoritățile, în frunte cu Maia Sandu, în loc să lupte pentru bunăstarea cetățenilor, își direcționează eforturile pentru a suprima opoziția.

”Deja de mai mult timp vedem cum actualul regim, în loc să facă ceva pentru cetățeni, își îndreaptă tunurile către cei care aduc bunăstare cetățenilor. Ce a făcut PAS și Maia Sandu pentru acest popor? Înarmează țara, vând terenurile, îndatorează statul pentru decenii, fac totul pentru a distruge acest popor și pentru a fura viitorul oamenilor. Nu au găsit nimic mai bun de făcut decât să persecute opoziția, să fabrice dosare penale și să rețină oameni nevinovați”, a spus el.

Liderul aripii de tineret al blocului ”Victorie”, Iuri Vitneanski, a menționat în cadrul protestului că tinerii din Moldova vor să trăiască în pace și libertate, dar nu într-un stat dictatorial așa cum se întâmplă acum, manifestându-și susținerea față de Marina Tauber.

”Astăzi, autoritățile fac presiuni asupra opoziției prin intermediul instanțelor, dar nici noi, nici Marina Tauber nu putem fi înfrânți. Astăzi continuăm să luptăm pentru libertățile noastre și pentru libertățile fiecărui cetățean moldovean și tânăr din această țară”, a spus el.

În fața instanței au venit mai mulți susținători ai Marinei Tauber pentru a-și arăta determinarea de a lupta pentru adevăr și împotriva represiunilor politice. Oamenii au declarat că sunt siguri de nevinovăția sa și de natura politică a cazului fabricat împotriva sa.

„Suntem aici pentru a arăta că suntem hotărâți să luptăm împotriva represiunilor politice și pentru adevăr. Nu vom fi intimidați sau opriți în lupta noastră pentru justiție și libertate”, a declarat Ion, un protestatar în fața instanței.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

„Vrem să trăim într-o Moldova liberă, unde opoziția nu este persecutată și unde justiția este cu adevărat independentă. Suntem solidari cu Marina Tauber și echipa sa și suntem hotărâți să luptăm împotriva abuzurilor politice și fabricării de dosare”, a spus Marin, un alt protestatar în timp ce scanda „Victorie”.

„Nu vom tolera dictatura și intimidarea politicienilor care îndrăznesc să se opună regimului actual. Vrem să trăim într-o țară unde vocea poporului contează și unde justiția este echitabilă”, a subliniat Ana, un alt manifestant.

„Marina Tauber este un exemplu de curaj și determinare în fața represiunilor politice. Suntem aici pentru a o sprijini pe ea și democrația din Moldova. Să știe că nu este singură în lupta sa pentru dreptate”, a menționat Elena.

Tags: Marina Taubervictorie
Justiţie