X

Marina Tauber participă la „Forumul Femeilor din Eurasia” la Sankt Petersburg după ce instanța i-a permis să părăsească țara

Marina Tauber participă la „Forumul Femeilor din Eurasia” la Sankt Petersburg după ce instanța i-a permis să părăsească țara

Marina Tauber, deputată în Parlamentul Republicii Moldova, participă între 18 și 20 septembrie la ,,Forumul Femeilor din Eurasia”, organizat la Sankt Petersburg, Rusia.

Prezența sa la acest eveniment are loc după ce Judecătoria Buiucani i-a suspendat interdicția de a părăsi țara, impusă în cadrul unui proces în care Tauber este acuzată de finanțarea ilegală a fostului partid Șor și de amestec în înfăptuirea justiției.

Forumului, patronat de Valentina Matvienko, președinta Consiliului Federației din Rusia, abordează teme precum „pacea” și „valorile tradiționale”, subiecte des întâlnite în discursul propagandistic rus. Tauber a declarat că participarea sa are scopul de a „reprezenta Moldova” în cadrul evenimentului, deși organizatorii nu au publicat o listă completă a participanților.

Valentina Matvienko, precum și co-președinta forumului, Galina Karelova, sunt sancționate internațional pentru sprijinirea agresiunii ruse împotriva Ucrainei, inclusiv pentru susținerea anexării Crimeei și a separatiștilor pro-ruși din Donbas.

Participarea Marinei Tauber la forumul din Rusia a stârnit controverse în contextul în care aceasta se confruntă cu acuzații grave în Republica Moldova.

Tags: Marina Tauberrusia
Categorii: Știrile zilei