Marina turcă însoţeşte o navă de foraj în estul Mediteranei

Publicat:

O navă de foraj trimisă de Turcia în estul Mediteranei este escortată de forţele navale turce, informează dpa, potrivit agerpres.

Nava Abdülhamid Han va fi însoţită de marină în aer şi pe apă, a informat joi ministerul turc al apărării pe Twitter, postând fotografii în care apărea o navă de război.


Citeşte şi: Bărbatul căutat de tot FBI-ul a fost UCIS într-un lan de porumb – Black News

Parteneri NATO, Turcia şi Grecia sunt de mult timp în conflict cu privire la zăcămintele de gaze naturale din Mediterana de Est.

Atena acuză Ankara că explorează ilegal zăcăminte de gaze în largul insulelor greceşti. Guvernul turc respinge acuzaţiile şi consideră că explorarea gazelor este legală. Ankara are un conflict similar şi cu Cipru.

În 2020, disputa a escaladat după ce Turcia şi-a trimis nava de cercetare Oruç Reis în estul Mediteranei în căutarea zăcămintelor de gaze, explorare care a durat luni de zile.

Citeşte şi: Cercetătorii italieni au creat un vaccin anti-cancer ‘foarte promiţător’ – Black News

Grecia a condamnat ferm explorarea şi ca reacţie s-a rearmat masiv.

Pentru moment, Abdülhamid Han nu îşi va desfăşura activitatea de explorare în apele disputate. Cu toate acestea, când nava a părăsit portul Mersin, marţi, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că aceasta se va muta ulterior în alte zone.”Când nava noastră va termina de forat acolo, nu se va opri. Se va trece la alte puţuri”, a spus el, adăugând că Turcia “va lua ceea ce este al nostru”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.