Marine Le Pen, achitată într-un proces pentru încălcarea legilor privind incitarea la ură

Publicat:

Politiciana franceză de extremă dreapta şi candidată la alegerile prezidenţiale Marine Le Pen a fost achitată marţi de un tribunal pentru publicarea pe Twitter de imagini cu atrocităţile comise de gruparea islamistă Statul Islamic în decembrie 2015, despre care procurorii susţineau că a încălcat legile privind incitarea la ură, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Marine Le Pen a publicat trei imagini, inclusiv una cu cadavrul decapitat al jurnalistului american James Foley, după ce un jurnalist de televiziune i-a comparat partidul cu gruparea SI.


Citește și : Şeful OMS a lansat luni un apel către G7 să garanteze accesul echitabil la vaccinuri

Ea a declarat anterior că a postat pe Twitter imaginile pentru a evidenţia absurditatea comparaţiei şi a negat că ar fi făcut ceva nepotrivit, afirmând că procesul este unul motivat politic.

Avocaţii lui Marine Le Pen au spus după audiere că libertatea de expresie a fost protejată.

Sondajele de opinie arată că Marine Le Pen va fi principala oponentă a preşedintelui Emmanuel Macron în alegerile de anul viitor.

Citește și : Tedros Adhanom Ghebreyesus intenţionează să candideze pentru realegerea sa la șefia OMS

Ea a fost pusă sub acuzare în baza unui articol din codul penal care interzice diseminarea de mesaje violente care ar putea afecta grav demnitatea umană.

Procurorii au cerut o amendă de 5.000 de euro, mult sub sentinţa maximă de trei ani în închisoare ori o amendă de 75.000 de euro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.