X

Marine Le Pen dă asigurări că Frontul Naţional va continua să lupte împotriva UE

Lidera formaţiunii franceze de extremă dreapta Frontul Naţional, Marine Le Pen, a dat asigurări joi că partidul “se va reface fără probleme” după plecarea din cauza unor neînţelegeri interne a “mâinii sale drepte”, Florian Philippot, şi a promis că-şi va continua campania împotriva Uniunii Europene şi pentru “suveranitate naţională”, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

“Frontul Naţional se va reface fără probleme. Sunt mulţi oameni talentaţi”, a declarat Marine Le Pen pe postul de televiziune LCP, menţionând că nu se “bucură” de plecarea lui Philippot, dar îi “respectă” decizia.

Citeşte şi: Morgan Freeman, actor principal într-un clip anti-rusesc: ‘Am fost atacaţi! Suntem în război!

Philippot (35 de ani), susţinător fervent al ieşirii Franţei din zona euro şi în acelaşi timp artizan, din 2011, al strategiei de îmbunătăţire a imaginii FN, a anunţat miercuri seara că părăseşte partidul, în contextul disputelor cu preşedinta Le Pen, care îi reproşa că se află în “conflict de interese” după crearea unei asociaţii politice, ‘Patrioţii’.

Fără a renunţa la poziţia sa fermă anti-UE după despărţirea de asistentul său, Marine Le Pen a afirmat, dimpotrivă, că va continua pe această linie. “Suveranitatea naţională este o prioritate a luptei noastre. Vom continua să luptăm împotriva Uniunii Europene cu toată puterea pentru că este un instrument de eliminare şi sărăcire a oamenilor”, a declarat lidera FN.

Tags: Florian Philippotfrantafrontul nationalMarine Le Penuniunea europeana
Categorii: Diaspora