X

Marine Le Pen îşi pune purtătorul de cuvânt primul pe lista alegerilor europene

Partidul francez Adunarea Naţională (RN, fostul Front Naţional) a ales un apropiat al Marinei Le Pen, pe tânărul purtător de cuvânt al partidului Jordan Bardella (foto), cap de listă în alegerile europene din mai, a anunţat luni parlamentarul Louis Aliot la posturile BFMTV şi RMC, informează AFP, potrivit agerpres.

Biroul executiv al partidului de extremă dreapta a validat această alegere a preşedintei formaţiunii cu unanimitatea celor nouă membri ai săi, duminică, a informat o sursă apropiată de conducerea partidului.

Citeşte şi: Kim Jong Un nu-şi serbează ziua de naştere

Jordan Bardella, 23 de ani, al cărui nume circula intens de mai multe săptămâni, a devenit membru al FN la 16 ani. Provenit dintr-un mediu modest şi având descendenţă italiană, el a crescut în Seine-Saint-Denis.

“(Cap de listă) va fi Jordan Bardella, (…) pentru că în această perioadă agitată trebuie să dăm semne de speranţă tineretului nostru şi să arătăm că într-un partid politic totuşi bine instalat ca al nostru se oferă şanse şi tinerilor care provin din medii populare”, a explicat Louis Aliot.

Deputat pentru Pyrénées-Orientales şi partener de viaţă al Marinei Le Pen, Louis Aliot a preconizat o perioadă să conducă el însuşi lista electorală înainte de a renunţa la aceasta, preferând să candideze pentru primăria oraşului Perpignan.

Citeşte şi: Kim Jong Un nu-şi serbează ziua de naştere

Fostul ministru din partea Republicanilor, Thierry Mariani, ar putea de asemenea figura pe această listă, lucru care nu a fost deocamdată confirmat de Aliot. “Vom şti curând dacă el va accepta sau nu”, a spus el.

Partidul Adunarea Naţională îşi va prezenta oficial o parte din listă duminică, în timpul unei reuniuni la Paris.

Tags: Adunarea Naţionalăalegeri europenefrantaJordan Bardella
Categorii: Diaspora