Marine Le Pen îşi va prezenta la Strasbourg proiectului său ‘pentru o nouă cooperare în Europa’

Publicat:

Marine Le Pen, preşedinta formaţiunii de extremă dreaptă din Franţa Adunarea Naţională (fostul Front Naţional), care îşi va prezenta luni la Strasbourg proiectului său “pentru o nouă cooperare în Europa”, intenţionează să plaseze “localismul” şi “schimbul echitabil” în centrul programului său pentru alegerile europene, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un interviu acordat publicaţiei Parisien Dimanche, Marine Le Pen declară că vrea să reconcilieze economia şi ecologia prin “localism”. “Este vorba de a construi un sistem în care ceea ce vine de aproape costă mai puţin scump decât ceea ce vine de departe şi aceasta cu scopul de a reindustrializa teritoriile”, explică ea.


Citește și : Sudan: Noul şef al consiliului militar și-a format ‘echipa’

Cât despre “schimbul echitabil”, pe care ea îl opune liberului schimb, acesta urmăreşte să reintegreze exigenţele sociale şi cele ale protecţiei mediului înconjurător în schimburile comerciale internaţionale, adaugă ea.

“Considerăm că comerţul nu trebuie să treacă în mod obligatoriu printr-o căutare a aşa-zisului social sau a protecţiei mediului”, a subliniat lidera de extremă dreaptă.

Lista Adunării Naţionale se află pe poziţia a doua în intenţiile de vot la alegerile europarlamentare din 26 mai, fiind după cea a partidului prezidenţial La République en Marche (LaRem), aliată cu Mişcarea Democrată (MoDem), care are un avans de trei-patru puncte, potrivit sondajelor de opinie.

Marine Le Pen afirmă că vrea să trimită un “semnal” şefului statului cu ocazia acestui scrutin. Ea consideră de altfel “realizabilă” unificarea euroscepticilor într-un singur grup în loc de trei, aşa cum este situaţia în prezent, în cadrul Parlamentului European.

Citește și : Trei morţi şi trei răniţi într-o coliziune pe un aeroport din Nepal, în apropierea Muntelui Everest

“Eu nu spun că împreună cu polonezii (din Partidul Lege şi Justiţie) este uşor. Dar unificarea este o luptă a tuturor zi de zi. Toate acestea se vor hotărî după alegeri în funcţie de greutatea unor şi a altora”, spune ea.

Ea îi dă astfel o lecţie nepoatei sale, Marion Marechal, rivala sa la putere, care califica într-un recent interviu drept “impas electoral” “poziţionarea populistă” şi considera necesar să se adreseze şi “clasei mijlocii şi elitei” nu doar claselor populare.

“Cred că ea comite o eroare de analiză”, a replicat Marine Le Pen. “Populismul este faptul de a apăra poporul. În popor există de asemenea clasele mijlocii. Există chiar şi clasele superioare. Rolul unui conducător politic este să meargă la cei care au mai multă nevoie. În aceasta constă măreţia unui responsabil politic”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.