X

Marine Le Pen, judecată pentru distribuirea de fotografii şocante ale unei organizații teroriste

Marine Le Pen, preşedintele partidului populist de extremă dreapta francez Adunarea Naţională, este judecată pentru că a distribuit fotografii şocante cu acţiuni violente ale organizaţiei teroristă Stat Islamic (SI), informează miercuri dpa, potrivit agerpres.  

Acesta “este un proces politic”, a declarat Marine Le Pen în cadrul unei conferinţe de presă înainte de începerea audierilor în Nanterre.

Citește și : Comisia Europeană cere accelerarea procedurilor de deportare

Lidera partidului Adunarea Naţională, fostul Front Naţional, este judecată alături de politicianul de extremă dreapta Gilbert Collard, care a distribuit la rândul său o fotografie cu violenţe ale Statului Islamic.

Marine Le Pen a distribuit pe Twitter, în 2015, mai multe fotografii cu victime ale organizaţiei Stat Islamic. Printre acestea, una cu jurnalistul american decapitat James Foley.

Justiţia franceză a declanşat o anchetă în condiţiile în care promovarea de imagini cu acte de violenţă ce încalcă demnitatea umană constituie o infracţiune în Franţa. Dacă există riscul ca minori să fi văzut aceste imagini, fapta poate fi pedepsită cu până la trei ani de închisoare şi o amendă de 75.000 de euro.

Citește și : Rusia îl vrea LEGAT pe unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Navalnîi

Tags: Adunarea NaţionalăGilbert CollardMarine Le Penstat islamictwitter
Categorii: Diaspora