X

Marine Le Pen pierde un apel la Tribunalul UE în cazul unei angajări suspecte

Justiţia europeană a respins miercuri un recurs al preşedintei partidului francez de extremă-dreapta Adunarea Naţională (RN, fostul Front Naţional), Marine Le Pen, în vederea anulării procedurilor de recuperare a unei sume de peste 41.000 de euro, cerută de Parlamentul European ca urmare a angajării suspecte a unui asistent parlamentar, informează AFP, potrivit agerpres.

“După ce a examinat toate argumentele expuse de Marine Le Pen, Tribunalul UE le-a respins din cauza lipsei de dovezi sau de fundament juridic”, precizează un comunicat al instanţei, cu sediul la Luxemburg.

Citeşte şi: Rusia îşi consolidează prezenţa militară în Crimeea prin amplasarea unui nou sistem S-400

Lidera extremei drepte franceze, care prezidează RN, a cerut anularea unei decizii a Parlamentului European din 6 ianuarie 2017, potrivit căreia o sumă de 41.554 de euro a fost plătită “în mod nejustificat” şi trebuie să fie recuperată.

Această sumă a fost plătită către garda de corp a Marinei Le Pen, Thierry Legier, remunerat ca asistent. Contractul se referea la un loc de muncă cu program parţial, pe o perioadă din 1 octombrie până în 31 decembrie 2011, aminteşte comunicatul.

Citeşte şi: Explozie puternică lângă o uzină chimică din China. 22 de oameni au murit! (FOTO/VIDEO)

Marine Le Pen a fost europarlamentar între 2009 şi 2017.

Tags: Adunarea Naţională (RNfostul Front Naţional)frantaMarine Le PenParlamentul EuropeanThierry Legier
Categorii: Diaspora