X

Marine Le Pen se întâlneşte cu vicepremierul italian, Matteo Salvini

 Şefa extremei drepte franceze Marine Le Pen a anunţat miercuri că va avea o întrevedere cu aliatul său italian, ministrul de interne Matteo Salvini, lunea viitoare, la Roma, informează AFP, potrivit agerpres.

“Voi fi luni, la Roma, cu Matteo Salvini pentru a discuta (…) creşterea economică şi perspectivele sociale într-o Europă a naţiunilor”, a notat pe contul său de Twiter şefa Adunării Naţionale (RN, fostul Front Naţional), aliată a Ligii italiene condusă de Salvini. “Există alternativă la UE şi noi o construim”, a adăugat deputata franceză.

Citeşte şi: După ce a fost devastată de cutremure şi tsunami, pe insula Sulawesi a erupt un vulcan

Matteo Salvini este un ministru important al guvernului italian şi liderul Ligii italiene, o formaţiune de extremă dreapta care s-a inspirat foarte mult din Frontul Naţional francez.

Liga a ajuns la putere în mai, în cadrul unei coaliţii guvernamentale cu Mişcarea 5 Stele. Fosta Ligă a Nordului, care şi-a abandonat idealurile secesioniste pentru a adopta un discurs anti-euro şi anti-imigraţie, deţine şapte portofolii de miniştri. 

Citeşte şi: Două pachete cu ricină au fost trimise la Pentagon. Un alt colet suspect îl avea ca destinatar pe Donald Trump

Tags: frantaFrontul Naţional francezitaliaLigaMarine Le PenMatteo Salvini
Categorii: Diaspora