X

Marine Le Pen va face o campanie la europarlamentare ‘pe aceleaşi linii politice’ cu Liga lui Salvini din Italia

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a afirmat joi că va face campanie în alegerile europene “pe aceleaşi linii politice” ca aliatul său din formaţiunea Liga, devenit ministru de interne al Italiei, Matteo Salvini, în vederea unei “revoluţii democratice a naţiunilor” în Europa, informează AFP, potrivit agerpres.

Matteo Salvini “cunoaşte foarte bine poziţiile noastre. Noi le împărtăşim. Vom face, în mod evident, campanie pe aceleaşi linii politice”, a declarat la Radio Classique preşedinta Adunării Naţionale (RN, fostul Front Naţional). “Avem multă prietenie unul faţă de altul. Am mult respect pentru ceea ce face el”, a subliniat Marine Le Pen.

Vezi şi: Bilanţul negru al cutremurului din Japonia creşte de la oră la oră. Cel puţin patru oameni au murit, 33 de dispăruţi şi peste 200 de răniţi – FOTO/VIDEO

“Vom face efectiv, împreună cu toţi cei care împărtăşesc ideile noastre, în Europa, această revoluţie democratică europeană”, a declarat parlamentara franceză, amintind de accederea la putere a extremei drepte în Italia şi în Austria.

“Obiectivul nostru nu este de a avea unul sau doi europarlamentari în plus. Obiectivul nostru este de a putea constitui o coaliţie majoritară în cadrul Parlamentului European, pentru a putea opri în sfârşit această cursă nebună a UE”, potrivit liderei RN, care nu va fi cap de listă la europarlamentare, dar care va conduce campania.

Pentru Marine Le Pen, “nu există Europă fără naţiuni libere, suverane”. În opinia sa, Emmanuel Macron nu apără Europa, ci UE, “o structură antidemocratică, (…) ale cărei rezultate sunt absolut catastrofale atât pe plan social, cât şi pe plan economic”.

Citeşte şi: Arabia Saudită a interceptat o rachetă trasă de rebelii yemeniţi. 26 de oameni au fost răniţi

Tags: alegeriextrema dreaptafrantaitaliaLigaMarine Le PenMatteo SalviniParlamentul European (PE)
Categorii: Diaspora