X

Marine Le Pen vrea să creadă în victoria ‘naţiunilor europene’ în 2019

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, consideră posibilă victoria partidelor naţional-populiste în alegerile europene de anul viitor, într-o declaraţie făcută cu ocazia unei reuniuni a militanţilor formaţiunii sale, Adunarea Naţională, marţi, la Nisa (sud-est), unde a pledat pentru ‘identitatea’ naţiunilor şi originile eleno-creştine ale ‘civilizaţiei’ europene, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Perspectiva obţinerii unei majorităţi pentru a schimba Europa nu este atât de puţin probabilă. Depinde de noi să construim această victorie istorică’, a declarat preşedinta Adunării Naţionale (noua denumire a Frontului Naţional) în faţa mai multor sute de militanţi, în marea majoritate provenind din partidul său, reuniţi la Palatul Congresului din Nisa, pe Riviera franceză.

Citeşte şi: Capitala Armeniei este ‘paralizată’ de proteste. Şoseaua spre aeroport a fost închisă

Nisa ‘ne trimite înapoi la zeiţa greacă Nike, zeiţa victoriei. Vreau să văd în aceasta un angajament şi un semn bun. Deci, să trăim într-o Europă a naţiunilor europene!’, a adăugat fosta candidată la prezidenţiale pentru care ieşirea Franţei din UE nu mai este o prioritate.

Marine Le Pen, care a angajat partidul său într-o nouă strategie de alianţe, doreşte ca în Franţa ‘să realizeze un scor cât mai ridicat posibil cu o listă deschisă’ la ‘toate curentele suverane naţionale’.

Ea a exprimat de asemenea dorinţa de a construi în Europa ‘alianţe cu alte mişcări europene’, în special în cadrul grupului Europa Naţiunilor şi a Libertăţii (ENL), în Parlamentul European, de care aparţine şi Adunarea Naţională.

‘Credem că nu vom putea schimba Europa numai pe calea Palatului Elysee. Putem schimba Europa (pornind de la) Europa’, a apreciat Marine Le Pen.

Citeşte şi: Premierul nipon NU va muta ambasada ţării sale din Tel Aviv

Denunţând o ‘Uniune antieuropeană’, care ‘nu serveşte ideea Europei, ci lucrează la distrugerea sa prin diluare şi scufundare’, ea a denunţat ‘această nebunie migratoare care este pe cale să scufunde Europa’ şi a deplâns faptul că ‘cu cât Uniunea Europeană are mai multă putere, cu atât mai puţine state o au’.

Ea a apărat, ca şi mai mulţi reprezentanţi ai partidelor invitate, ‘moştenirea eleno-creştină’ a Europei pe care o ‘agităm cu mândrie’ şi ‘valorile uneia dintre cele mai strălucite civilizaţii ale omenirii’.

Marine Le Pen, deputată de Pas-de-Calais (nord), l-a criticat şi pe preşedintele Emmanuel Macron, care – potrivit ei – consideră că ‘rădăcinile’ Europei ‘sunt moarte’ şi ‘îşi reiterează ideea că nu există o cultură franceză’, ci o ‘lume nomadă’. 

Tags: Adunarea NaţionalăEmmanuel MacronfrantaFrontul Naţional (FN)Marine Le PennisaPas-de-CalaisUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora