X

Mario Draghi promite să conducă un guvern care protejează mediul înconjurător

Noul prim-ministru al Italiei, Mario Draghi, a declarat că executivul său va fi “un guvern al protejării mediului”, potrivit relatărilor din presă publicate la o zi după prima reuniune a cabinetului de miniştri, transmite duminică dpa, potrivit agerpres.  

“Guvernul nostru va fi unul care va proteja mediul”, ar fi declarat Draghi, aşa cum a fost citat în unanimitate de ziare locale precum La Repubblica şi Corriere della Sera.

Citește și : Rusia a aprobat ‘preliminar’ producţia vaccinului Sputnik V în Serbia

Draghi a depus sâmbătă jurământul în calitate de premier, în încercarea de a pune capăt la peste patru săptămâni de criză politică în Italia, puternic afectată de pandemia de coronavirus. În pofida unei reuniuni de cabinet care a avut loc imediat după depunerea jurământului, Draghi – fost preşedinte al Băncii Centrale Europene – nu a făcut nicio declaraţie publică până în prezent.

Comentariul lui Draghi cu privire la faptul că protecţia mediului înconjurător va fi un element-cheie al guvernării sale a fost amplu interpretat drept un semnal transmis Uniunii Europene, care a promis ajutoare pentru combaterea crizei provocate de coronavirus în schimbul unor reforme pentru combaterea schimbărilor climatice.

Citește și :Merkel: Germania va avea suficiente vaccinuri în aprilie, dar relaxarea restricţiilor mai trebuie să aştepte

Tags: coronavirusMario Draghi
Categorii: Diaspora