Mark Ruffalo îi îndeamnă pe europeni să devină ‘eroi’ ai luptei împotriva poluanţilor chimici

Publicat:

Actorul şi activistul ecologist american Mark Ruffalo i-a îndemnat miercuri pe europeni, la Bruxelles, să devină “eroi” ai luptei împotriva poluanţilor chimici, tema centrală a celui mai recent film al său, intitulat “Dark Waters”, informează AFP, potrivit agerpres.

În acest lungmetraj, starul american îl interpretează pe Robert Bilott, care a dus o îndelungată bătălie judiciară împotriva DuPont, un gigant american din industria produselor chimice, în numele unui grup de aproximativ 70.000 de persoane, a căror apă potabilă a fost contaminată cu acid perfluorooctanoic (PFOA) în statul Virginia de Vest.


Citește și : SUA suspendă un program secret cu Turcia care implica utilizarea dronelor militare

Compuşii perfluoraţi, folosiţi în special pentru fabricarea tigăilor antiadezive, unor ambalaje alimentare şi unor ţesături anti-pete, rămân foarte mult timp în mediul înconjurător şi sunt bănuiţi de a fi cancerigeni şi perturbatori endocrini.

Într-o conferinţă de presă organizată la Parlamentul European alături de regizorul Todd Haynes şi Robert Bilott, Mark Ruffalo, care este şi unul dintre producătorii filmului, a declarat că “lucrurile evoluează, în sfârşit, în privinţa acestor chestiuni, după patru decenii de lipsă de acţiune”.

Actorul american a lansat o campanie, “Fight forever chemicals”, şi a pledat în faţa autorităţilor pentru o consolidare a procedurilor de reglementare a acestor substanţe.

“A fost greu pentru noi să facem lucrurile să se mişte la nivel federal, chiar şi cu acest film. Aşadar, voi sunteţi eroii de acum, voi trebuie să fiţi eroi”, a declarat la Bruxelles actorul american, cunoscut pentru interpretarea personajului Hulk în seria de filme “Avengers”, produse de studioul Marvel.

Mark Ruffalo, care s-a întâlnit în cursul după-amiezii cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, speră că acest film, ce va fi lansat pe 26 februarie în Franţa şi Belgia şi pe 28 februarie în Marea Britanie, “va contribui la educarea oamenilor”. “În acest moment, oamenii sunt otrăviţi iar ei nici măcar nu ştiu acest lucru”, a avertizat starul american, care este angajat şi în lupta împotriva gazelor de şist.

Întrebat de jurnalişti despre iniţiativa celor doi deputaţi suedezi care au propus-o pe tânăra activistă pentru mediu Greta Thunberg la premiul Nobel pentru pace, Mark Ruffalo i-a transmis adolescentei din Suedia “mult succes”. “Mi-ar plăcea foarte mult ca ea să câştige premiul Nobel”, a adăugat actorul, care este un susţinător al politicianului democrat Bernie Sanders.

Citește și : Australia ia în considerare trimiterea cetățenilor evacuați din Wuhan în tabere miniere izolate

“Poluarea cu compuşi perfluoraţi a scăpat de sub control în Europa, la fel ca în Statele Unite”, a declarat Johanna Sandahl, preşedintele ONG-ului Biroului European de Mediu (EEB), considerând că reglementările actuale din acest domeniu “nu sunt suficiente”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.