Mark Rutte este criticat dur în Olanda pentru relaxarea restricțiilor

Publicat:

Membri ai parlamentului olandez i-au criticat miercuri pe premierul Mark Rutte şi pe ministrul sănătăţii Hugo de Jonge, într-o sesiune extraordinară a legislativului, pentru ridicarea prea rapidă a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19, transmite DPA, potrivit agerpres.

Numărul noilor cazuri de infectare cu noul coronavirus a explodat după ridicarea restricţiilor, pe 26 iunie. În principiu, încă se aplică doar păstrarea unei distanţe de siguranţă de cel puţin 1,5 metri şi folosirea obligatorie a măştilor sanitare în transportul public.


Citește și: George W. Bush CRITICĂ retragerea din Afganistan: ‘Este o greșeală!’

Noul val de contaminări afectează în special regiunile metropolitane, incidenţa la şapte zile depăşind 300 de cazuri la 100.000 de locuitori.

În ultimele şapte zile au fost înregistrate aproximativ 51.000 de noi cazuri, cu peste 500% mai multe decât în săptămâna precedentă.

Relaxarea măsurilor anti-COVID-19 a făcut posibilă organizarea festivalurilor cu mii de persoane, în timp ce discotecile şi cluburile de noapte s-au redeschis.

La festivalul muzical în aer liber Verknipt din Utrecht, 1.000 de persoane au fost infectate cu coronavirusul, deşi organizatorii au subliniat că au urmat toate regulile de igienă. Pentru a avea acces la festival, participanţii au trebuit să facă dovada vaccinării sau a unui test negativ.

Citește și: 1.000 de oameni s-au infectat cu coronavirus la un festival de muzică din Utrecht

La un alt festival, organizat la Breda, câţiva participanţi s-au infectat, în timp ce la o discotecă din Enschede, din apropierea frontierei cu Germania, cel puţin 200 din 600 de clienţi au fost testaţi pozitiv.

Peste 40% dintre olandezi sunt complet vaccinaţi împotriva COVID-19, iar aproape 70% au primit cel puţin o doză de vaccin. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Marine Le Pen îl critică pe Kylian Mbappe: Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni...

Marine Le Pen îl critică pe Kylian Mbappe: Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni...

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene Flota rusă din Marea Neagră a fost nevoită să-şi relocheze aproape toate navele...

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a a afirmat joi că forţele armate ruse şi-au întărit rândurile cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.