Mark Zuckerberg refuză să fie audiat de Parlamentul britanic

Publicat:

Co-fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a refuzat solicitarea Parlamentului britanic de a fi audiat în legătură cu scurgerea de date din scandalul Cambridge Analytica, scrie The Independent, potrivit news.ro.

Şeful Facebook îşi va trimite în schimb unul dintre adjuncţii principali, a anunţat compania.


Citeşte şi: Uniunea Europeană cere explicaţii Facebook

Damian Collins, cel care conduce comitetul pentru mediul digital, cultură, media şi sport, îi trimisese lui Zuckerberg o solicitare scrisă pentru a apărea în faţa Parlamentului.

Facebook a răspuns printr-o scrisoare în care precizează că îl va trimite ori pe Mike Schroepfer sau pe Chris Cox, ambii lucrând pentru Zuckerberg de peste 10 ani şi fiind printre cei mai vechi cu funcţii executive din companie.

În scrisoare nu se specifică motivele pentru care Zuckerberg nu va fi prezent.

Scrisoarea este semnată de Rebecca Stimson, şefa politicilor publice de la Facebook pentru Marea Britanie.

„Facebook conştientizează interesul publicului şi al Parlamentului pentru aceste probleme şi este de acord privind necesitatea lămuririi acestor probleme de la cele mai înalte niveluri ale companiei de către cei care au autoritatea de a vă răspunde la întrebări. Astfel, domnul Zuckerberg a rugat personal unul dintre adjuncţii săi să ofere probe comitetului”, se arată în comunicat.

Citeşte şi: Cambridge Analytica şi Facebook AU INFLUENŢAT Brexitul

De asemenea, în scrisoare se precizează că doar 1% dintre cei care au descărcat aplicaţia pe care a folosit-o Cambridge Analytica pentru a aduna datele sunt din Marea Britanie.

Zuckerberg a fost criticat în repetate rânduri pentru că nu a vorbit public despre acuzaţiile aduse companiei în scandalul Cambridge Analytica. Timp de câteva zile, şeful Facebook nu a făcut niciun comentariu, pentru ca apoi vorbească în cadrul unei postări pe Facebook şi în articole publicitare în ziarele britanice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.