Markus Soeder a discutat cu Emmanuel Macron despre riscul de transmitere transfrontalieră a coronavirusului

Publicat:

Markus Soeder, premierul landului german Bavaria şi un potenţial succesor al cancelarului german Angela Merkel, a avut vineri o convorbire cu preşedintele francez Emmanuel Macron cu privire la riscul răspândirii coronavirusului în regiunile de frontieră europene, relatează dpa, potrivit agerpres.

Markus Soeder a declarat că cele mai afectate zone din landul său sudic sunt situate în zonele de frontieră.


Citește și : Indonezia INTERZICE obligativitatea purtării vălului islamic în şcoli

După o discuţie purtată online timp de 45 de minute, Soeder a spus că el şi preşedintele Macron au fost de acord că este necesară o strategie atentă pentru a evita un al treilea val de infecţii.

Cu toate acestea, a rămas neclar modul în care va evolua situaţia cu mutaţiile virusului. ”Este cu atât mai important să nu acţionăm în grabă, ci să continuăm pe o cale prudentă”, a spus Soeder, care conduce Uniunea Creştin-Socială (CSU), partidul-soră bavarez al Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

Înaintea unei întâlniri, miercuri, între Merkel şi premierii landurilor pentru a discuta cu privire la lockdown în Germania, Soeder a sugerat că s-ar întrevede o cale de ieşire din restricţii.

”Nimeni care susţine relaxarea acum nu acţionează greşit. Dar trebuie să fie momentul potrivit”, a spus el la Munchen.

Soeder a descris discuţia sa cu Macron, care a avut loc în limba engleză, ca fiind ”foarte interesantă şi, de asemenea, foarte armonioasă”.

Citește și : Vaticanul cere o întrunire a Consiliului de Securitate al ONU pe tema accesului la vaccinuri

Cei doi lideri au început dialogul anul trecut cu o întâlnire pe marginea Conferinţei de securitate de la Munchen. Din cauza pandemiei nu s-a mai organizat o nouă reuniune.

Soeder este unul dintre cei mai importanţi politicieni din Germania şi se bucură de sprijin în sondaje. El este considerat drept posibil candidat pentru postul de cancelar din partea blocului CDU/CSU la alegerile din septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.