Marlene Schiappa cere Europei să acţioneze împotriva asociaţiilor islamiste

Publicat:

Ministrul francez delegat pentru cetăţenie, Marlene Schiappa, şi-a exprimat luni surprinderea faţă de legăturile dintre comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, şi Femyso, confederaţia europeană a asociaţiilor tinerilor musulmani, transmite AFP, potrivit agerpres.

Schiappa a apreciat că Femyso este “o deghizare a islamismului”. Ea a declarat postului de radio Europe 1, ca reacţie la o anchetă a revistei Marianne, că se miră de primirea unor reprezentanţi ai organizaţiei la comisarul european.


Citeşte şi: Pentagonul intensifică finanțarea programelor sale în Ucraina – Black News

Potrivit publicaţiei respective, instituţiile europene acordă subvenţii “de mii de euro” pentru Femyso. Organizaţia este prezentată ca apropiată a Fraţilor Musulmani şi iniţiatoare a campaniei pentru “libertate sub hijab”, care a generat polemici la Consiliul Europei.

Dalli a publicat pe Twitter, în 18 noiembrie, o fotografie în care apare alături de reprezentanţi ai Femyso, după un dialog despre situaţia tinerilor musulmani din Europa şi problemele întâmpinate din cauza “stereotipurilor, discriminărilor şi urii”.

“O mică excursie pe reţelele sociale ale acestei organizaţii lasă să se vadă în ce măsură ţin discursuri agresive faţă de Franţa şi nu numai faţă de guvern, ci şi faţă de cultura franceză, învinovăţind Franţa şi punând toate relele pe seama sa”, a arătat Schiappa. “Mă mir să văd organizaţii pe care le-am dori dizolvate în Franţa şi care sunt dizolvate, cum a fost la sfârşitul lui septembrie editura Nawa şi lucrările acesteia care dau legitimitate jihadului” şi care “bat la poarta unor instituţii europene pentru a primi bani şi subvenţii”, a adăugat ea.

Citeşte şi: CDC modifică obiectivele pandemiei de la atingerea imunității de turmă – Black News

Împreună cu secretarul de stat pentru afaceri europene Clement Beaune, Schiappa a decis să sesizeze Comisia Europeană pentru a primi precizări despre motivele care au determinat-o pe Helena Dalli să îi primească pe reprezentanţii Femyso.

“În Franţa ne-am asumat responsabilităţile, spunând că nu dăm niciun euro din bani publici duşmanilor republicii (…) Acum, Europa trebuie să facă la fel”, a insistat ministrul. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.