X

Un marocan, presupus membru SI, a fost arestat în Bulgaria

Un marocan suspectat că ar aparţine grupării Statul Islamic (SI) şi că ar fi luptat în Siria a fost arestat în Bulgaria şi urmează să fie în curând extrădat în ţara sa, a anunţat luni justiţia bulgară, relatează AFP.

Un tribunal din Haskovo (sud) a anunţat într-un comunicat că urmează să se pronunţe luni cu privire la menţinerea în detenţie a acestui cetăţean marocan, a cărui identitate nu a fost comunicată, ci doar iniţialele acestuia, N.Z, conform agerpres.

El este ‘căutat de Interpol la Rabat pentru activităţi teroriste şi apartenenţă la Statul Islamic’, potrivit instanţei care va decide ulterior cu privire la extrădarea sa către Maroc.

Citește și : Mihail Saakaşvili a fost ‘răpit’ în Ucraina

Potrivit instanţei bulgare, suspectul ‘lucra pe lângă conducerea ‘taberelor militare’ din oraşul sirian Mayadin’, fost fief al Statului Islamic situat în apropiere de Deir Ezzor, recucerit în octombrie 2017 de forţele regimului sirian.

Bărbatul a fost văzut în posesia ‘unei centuri explozive, a unor grenade, arme şi muniţie’, potrivit Interpol.

Circumstanţele arestării sale în Bulgaria nu au fost precizate. Tribunalul care judecă cazul său se ocupă în mod regulat de traficul de migranţi la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia.

Situată în sud-estul Balcanilor, membru al UE, dar nu şi al spaţiului Schengen, Bulgaria este traversată frecvent de jihadişti către sau din Siria.

Tags: BulgariaHaskovomarocanSIsiria
Categorii: Diaspora