X

Marocancele nu au curajul să denunţe violenţele la care sunt supuse

Femeile marocane care au recunoscut că au fost victime ale violenţei anul trecut nu au denunţat cazul, în proporţie de 93%, autorităţilor, deşi există o lege specială care incriminează astfel de fapte, conform rezultatelor unei cercetări naţionale prezentate de Ministerul Familiei şi Solidarităţii de la Rabat, citat de EFE, potrivit agerpres.

Studiul arată că 54,4% dintre femeile chestionate au declarat că au fost victime ale violenţei, un procentaj inferior celui înregistrat într-o cercetare naţională similară realizată între 2009 şi 2010, şi anume 62,8%.

Citeşte şi: Fiul lui Trump a acceptat să fie audiat în Senatul american

Sondajul prezentat marţi a fost realizat între 2 ianuarie şi 10 martie 2019, pe 13.543 femei cu vârsta între 18 şi 64 de ani, din diferite regiuni ale Marocului.

Studiul distinge între violenţa fizică, sexuală, psihologică şi economică şi arată că o treime dintre victime au suferit mai multe forme de violenţă, dar cea mai răspândită este cea psihologică, recunoscută de jumătate dintre femeile chestionate.

Un procent de 12,4% dintre femei au spus că au fost victime ale violenţei în spaţiul public, în principal de ordin sexual şi psihologic, iar 17,9% în mediul familial.

Citeşte şi: Manifestaţii violente împotriva construirii unei catedrale în Ekaterinburg

De asemenea, în ce priveşte violenţa la locul de muncă, 24,3% dintre femeile active au menţionat că au fost victime, iar 22,3% dintre studente au reclamat violenţă în universităţi (violenţă psihologică în peste două treimi din cazuri şi sexuală în 42%).

Studiul mai semnalează că peste jumătate din femeile intervievate au declarat că au suferit violenţe conjugale (dintre acestea, 96% violenţă psihologică, 33% economică şi 29% fizică).

Tags: femeiMarocrabatViolente
Categorii: Știrile zilei