Marocul reintroduce serviciul militar obligatoriu

Publicat:

Campania de recrutare pentru serviciul militar obligatoriu a început în Maroc cu anunţuri în presă prin care tinerii sunt îndemnaţi să se înroleze cu sloganuri precum “Serviciu militar, mândrie naţională şi orizonturi promiţătoare”, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Ne îndeplinim datoria naţională şi beneficiem de avantaje concrete”, scrie într-un anunţ apărut miercuri în cotidianul “Al Massae”, însoţit de o fotografie cu tineri în uniformă, cu referire la soldele lunare cuprinse între 1.050 şi 2.100 de dirhami (95-195 euro) ce vor fi primite de recruţi.


Citește și: Jaf ca-n filme pe aeroportul din Tirana: Hoții au fugit cu milioane de euro dintr-un avion!

Deşi intrarea în rândurile armatei este definită ca obligatorie pentru tinerii între 19 şi 25 de ani, aceasta va fi voluntară pentru femei şi pentru numeroşii tineri care locuiesc în străinătate şi au cetăţenie marocană. Vor fi scutiţi cei care studiază şi cei care întreţin o familie.

În plus, dată fiind capacitatea logistică a Forţelor Armate Regale (FAR), în primul an încorporarea este limitată doar la 10.000 de tineri, astfel încât serviciul nu va avea un caracter generalizat.

În acest moment, Ministerul de Interne este cel care conduce recrutarea celor 10.000 de noi soldaţi “ţinând cont de principiul egalităţii între cetăţeni şi de echilibrul între regiuni”.

Citește și: După numărarea a 95% din voturi, Netanyahu pare că-și va menține fotoliul de premier în Israel

Site-ul web pentru completarea formalităţilor de înscriere, funcţional miercuri după ce toată ziua de marţi a fost blocat, relevă că serviciul militar va fi compus din două perioade: una de patru luni, pentru pregătirea militară generală, şi cealaltă de opt luni, pentru formarea în “diferite specialităţi” profesionale în cadrul centrelor FAR.

Totodată, se menţionează că cei care, fiind selecţionaţi, refuză din diverse motive să fie încorporaţi, vor fi sancţionaţi cu închisoare de la o lună până la doi ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.