Marșul Familiei, în capitală: De la promovarea valorilor tradiționale, la manifest împotriva Marșului Pride

Publicat:

Marșul Familiei, în capitală: De la promovarea valorilor tradiționale, la manifest împotriva Marșului Pride

La Chișinău a avut loc „Marșul Național al Familiei”, organizat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Potrivit liderului PSRM, Igor Dodon, evenimentul are drept scop promovarea „valorilor tradiționale” și manifestarea dezacordului față de marșul pentru drepturile comunității LGBT, care este anunțat pentru duminică, scrie radiomoldova.md.

privesc.eu
Sursa: privesc.eu

„Familia a fost stâlpul moldovenilor de veacuri și așa trebuie să fie și în continuare. Noi vedem că cineva încearcă să hotărască viitorul copiilor noștri, cineva vrea copiii noștri să gândească altfel decât gândim noi, buneii și strămoșii noștri. Noi nu dorim un astfel de viitor pentru cei care trebuie să ne ducă numele în toată lumea. Cei care încearcă să ne impună valorile netradiționale, distrug din temelie R. Moldova, familia și statul – nu trebuie să permitem acest lucru. Astăzi am demonstrat că avem poziție, că suntem cetățeni ai acestui stat”, a declarat Igor Dodon.


privesc.eu
Sursa: privesc.eu

La eveniment au participat mai mulți preoți și enoriași, care au purtat icoane și steaguri bisericești. Participanții au mers în marș din fața Circului din Chișinău până la Catedrală, unde de pe o scenă improvizată s-au spus mesaje în sprijinul „familiei tradiționale”.

privesc.eu
Sursa: privesc.eu
privesc.eu
Sursa: privesc.eu

Amintim că, duminică, pe 16 iunie, în centrul capitalei, va avea loc Marșul Pride, organizat de comunitatea LGBT+. Cu această ocazie, Partidul Socialiștilor a anunțat că va ieși, în aceeași zi, la Marșul Național al Familiei. Ulterior, Igor Dodon a anunțat pe Facebook că Marșul Familiei va avea loc cu o zi înainte, pe 15 iunie.

Într-o reacție la scurt timp după anunțul socialiștilor despre organizarea marșului, centrul „GENDERDOC-M”, unul din organizatorii Festivalului Pride, s-a declarat nedumerit că socialiștii și alți politicieni își aduc aminte de „valorile tradiționale” odată pe an.

„An de an, un grup de politicieni corupți, susținut de forțe din exterior, insultă țara noastră, poporul nostru, aspirațiile noastre și tradițiile seculare ale părinților, bunicilor și străbunicilor noștri. Poporului nostru i se impune o ideologie anti-pace promovată intens de Kremlin. După ce ne-au lipsit de propria noastră naționalitate și limbă română, încearcă să ne convingă că trebuie să renunțăm la identitățile noastre, la familiile noastre, oricare ar fi ele.

An de an sunt organizăm Festivalul Moldova Pride și ei își aduc aminte de familiile lor tradiționale doar în această zi. An de an, urmărim aceste declarații de ură rușinoase, cărora li se alătură alți corupți și hoți. Și toate acestea sunt numite „valori tradiționale”, se arată în comunicatul Genderdoc-M.

Marșul Pride este susținut de Ambasada SUA la Chișinău, care a dat publicității o declarație semnată de aproximativ alte 30 de ambasade în Republica Moldova, în care se reafirmă „solidaritatea cu persoanele LGBTQI+ din Republica Moldova și din lumea întreagă”.

Cea de-a 23-a ediție a Festivalului Comunității LGBTQI+ din Moldova „Moldova Pride” are loc între 11 – 16 iunie. Sloganul campaniei din acest an este „De la noi taxe, de la stat lege”, iar prin asta comunitatea cere dreptul la căsătorie dintre persoanele de același sex și recunoașterea genului pentru persoanele transgen.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Premierul Dorin Recean va efectua, săptămâna viitoare, o vizită oficială la Atena

Premierul Dorin Recean va efectua, săptămâna viitoare, o vizită oficială la Atena Premierul Dorin Recean va întreprinde o vizită de lucru în Grecia săptămâna viitoare....

Trei aeronave F-16, achiziționate de România din Norvegia, au sosit la Câmpia Turzii

Trei aeronave F-16, achiziționate de România din Norvegia, au sosit la Câmpia Turzii Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de România de la Regatul Norvegiei...

Problemă majoră! Aplicația ce ar putea retrage bani neașteptat, fără să faci achiziții

Problemă majoră! Aplicația ce ar putea retrage bani neașteptat, fără să faci achiziții Problemă majoră la Apple Pay: unii utilizatori întâmpină mai multe tranzacții eronate,...

Ucraina cere implicarea directă a României și a Poloniei în război: ‘Rachetele ruseşti au intrat deja în spaţiul lor aerian’

Ucraina cere implicarea directă a României și a Poloniei în război: 'Rachetele ruseşti au intrat deja în spaţiul lor aerian' Lipsită de mijloace antiaeriene suficiente...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.