Martin Schulz: Dezbaterea referitoare la integrare este o problemă socială, nu de securitate internă

Publicat:

Martin Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat din Germania (SPD) care se va confrunta cu cancelarul Angela Merkel la alegerile din septembrie, nu doreşte ca problemele privind migraţia şi integrarea să fie gestionate de către Ministerul de Interne, relatează agenţia DPA, conform

”Integrarea şi participarea sunt subiecte socio-politice şi nu o problemă de securitate”, a declarat liderul social-democraţilor marţi la Berlin.


Schulz a fost invitat la un eveniment organizat de către Institutul de cercetări din Berlin privind integrarea şi migraţia (BIM) şi Institutul german pentru cercetări economice (DIW Berlin).

A amesteca dezbaterea privind integrarea cu politica de securitate, aşa cum face Uniunea Creştin-Democrată (CDU), formaţiunea cancelarului Merkel, în campania sa electorală, este ”o greşeală fatală”, a afirmat Schulz, acuzând CDU de sacrificarea coeziunii sociale în Germania.

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere este membru al CDU.

În opinia lui Schulz, integrarea este un subiect de care se ocupă prea multe ministere şi că ea are nevoie de mai multă greutate şi semnificaţie. ”Vrem să strângem responsabilitatea ministerială şi s-o plasăm într-un minister puternic”, a afirmat Schulz, referindu-se la Ministerul pe probleme sociale şi la cel al familiei, conduse de către SPD.

Pe de altă parte, într-o postare pe Facebook, Schulz a afirmat că nu va ocupa niciodată vreun post într-un sector privat.

”Pentru mine este clar: chiar şi după mandatul meu în calitate de cancelar federal nu voi accepta posturi în sectorul privat”, a scris Schulz marţi de Facebook.

Comentariile lui Schulz survin după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora fostul cancelar social-democrat Gerhard Schroeder caută să ocupe un post în comitetul de supraveghere al companiei petroliere ruse de stat Rosneft, care se află pe lista cu sancţiuni a Uniunii Europene după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014.

Începând din 2005, Schroeder a fost preşedintele consiliului Nord Stream. Gigantul rus Gazprom este majoritar la Nord Stream. Schroeder este cunoscut, de asemenea, că are relaţii de prietenie cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.