Martin Schulz trimite un avertisment dur Poloniei şi Ungariei

Publicat:

Liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Martin Schulz, a afirmat, într-un interviu pentru cotidianul Bild, că, ”în viitoarele bugete multianuale ale Uniunii Europene, Germania nu poate pur şi simplu să contribuie în continuare cu sumele uzuale, dacă ţări beneficiare, precum Ungaria sau Polonia, nu-şi îndeplinesc rolul în ce priveşte primirea de refugiaţi”, relatează vineri agenţia PAP, potrivit agerpres.

”Plătim şi suportăm costurile referitoare la refugiaţi, dar unele ţări nu primesc refugiaţi (…). UE este o comunitate a dreptului, nu un supermarket unde fiecare se autoserveşte şi alege ceea ce-i place”, a declarat Schulz.


Citeşte şi: Furtună hibernală pe Coasta de Est a SUA

În opinia liderului social-democrat german, Ungaria şi Polonia, şi acum şi Austria, ”evită responsabilitatea” şi acţionează ca şi cum problema refugiaţilor ţine numai de germani.

Agenţia poloneză de presă precizează că, în cursul zilei de vineri, premierul ungar Viktor Orban este aşteptat să participe la o reuniune în sudul Germaniei cu parlamentari ai partidului Uniunea Creştin-Socială (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), formaţiunea cancelarului Angela Merkel.

Liderul SPD speră că gazdele reuniunii vor ridica probleme precum relocarea de refugiaţi, libertatea de expresie şi libertatea presei cu şeful guvernului ungar.

Citeşte şi: Cine este Michael Wolff, autorul care a provocat ‘focul şi furia’ lui Trump?

Partidul lui Orban, Fidesz, face parte din Partidul Popular European (PPE), împreună cu CDU şi CSU.

Duminică, CDU şi CSU vor începe negocieri cu SPD pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare în Germania.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.