X

Martin Schulz vrea să scoată armele nucleare americane din Germania

Candidatul social-democrat la postul de cancelar al Germaniei, Martin Schulz, s-a pronunţat pentru înlăturarea tuturor armelor nucleare americane de pe teritoriul german în cazul în care Partidul Social-Democrat (SPD) va câştiga alegerile parlamentare din luna septembrie, transmite miercuri dpa, conform agerpres.

La un eveniment electoral desfăşurat marţi în oraşul Trier, din sud-vestul ţării, Schulz a spus: ”În calitate de cancelar al Republicii Federale Germania, voi face demersuri pentru înlăturarea armelor nucleare depozitate în Germania”.

Armata americană a anunţat că 20 de focoase nucleare se află la baza militară Buchel, situată la sud de Koln (vestul Germaniei), deşi această informaţie nu a fost niciodată confirmată de către Ministerul Apărării.

Citeşte şi: Unul dintre terorişti A RECUNOSCUT. Planul lor viza un monument SACRU al Barcelonei

Martin Schulz l-a acuzat pe preşedintele american Donald Trump de promovare a unui ‘ciclu al înarmării’, adăugând că ‘diferendul referitor la Coreea de Nord arată mai mult ca oricând cât de necesar este să se limiteze proliferarea armelor nucleare şi să se promoveze dezarmarea’.

El a adăugat că actualul cancelar, Angela Merkel, intenţionează să cheltuiască 30 de miliarde de euro pentru modernizarea forţelor armate germane pentru a respecta ţinta stabilită de NATO de alocare a cel puţin 2% din PIB sectorului apărării. Trump a criticat constant ţările europene din NATO pentru faptul că nu contribuie suficient la bugetul Alianţei Nord-Atlantice.

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) ar obţine 38% din voturi, cu 14 puncte procentuale mai multe decât SPD. Cele două formaţiuni, în prezent participante la marea coaliţie guvernamentală de la Berlin, vor trebui să formeze coaliţii politice separate pentru a obţine majorităţi parlamentare.

Tags: arme nucleareBuchelCoreea de NordDonald TrumpMartin SchulzNATOPartidul Social-Democrat din Germania (SPD)SUA
Categorii: Diaspora