X

Martorii povestesc ultimele secunde de zbor ale avionului prăbușit în Etiopia: Ieșea fum și se desprindeau bucăți din fuselaj!

Doi martori oculari au relatat luni că din avionul Ethiopian Airlines prăbuşit duminică ieşea fum şi se desprindeau bucăţi în ultima parte a zborului, informează Reuters, potrivit agerpres.

Aeronava scotea şi zgomote ciudate şi a virat brusc înainte de prăbuşire, afirmă Malka Galato, fermierul pe terenul căruia s-a produs tragedia soldată cu 157 de morţi. El susţine că a văzut cum din avion se desprindeau fragmente mici care arătau ca nişte bucăţi de hârtie.

Citește și: Maduro decretează o nouă zi liberă în Venezuela

Un alt fermier, Tamirat Abera, susţine că avionul a încercat să urce înainte de a-şi schimba brusc direcţia, apoi s-a zdrobit de sol.

Linia aeriană Ethiopian a anunţat luni că a recuperat ambele “cutii negre” ale avionului Boeing 737 Max 8 – recorderul de date de zbor (DFDR) şi recorderul de voce din cabină (CVR). La bord se aflau pasageri de peste 30 de naţionalităţi; niciunul din ei şi niciun membru al echipajului nu a supravieţuit. 

Citește și: Trump cere 8,6 miliarde de dolari în plus pentru zidul de la frontiera cu Mexicul

Tags: avion prabusitBoeing 737 MAX 8Ethiopian AirlinesEtiopiaÎnregistrator de date de zbor (DFDR)înregistratorul de voce din cabină (CVR)
Categorii: Știrile zilei