Masacru în Afganistan! Talibanii au omorât peste 30 de membri ai serviciilor de securitate

Publicat:

Talibanii au lansat joi dimineaţa o serie de atacuri asupra unor puncte de control din patru provincii afgane, ucigând 32 de membri ai forţelor de securitate şi miliţiilor pro-guvernamentale, au anunţat oficiali locali citaţi de Reuters, potrivit agerpres.

Ambele părţi implicate în războiul din Afganistan, ce durează de 17 ani, şi-au continuat atacurile în această iarnă, talibanii provocând daune majore forţelor guvernamentale, acestea răspunzând împreună cu armata americană prin uciderea comandanţilor talibani cu lovituri aeriene.


Citeşte şi: Poliţia mexicană a descoperit 20 de cadavre, majoritatea carbonizate

În acelaşi timp, au existat tentative de găsire a păcii, emisarul american pentru reconciliere în Afganistan, Zalmay Khalilzad, având trei runde de discuţii cu talibanii, o a patra rundă fiind anulată de insurgenţi săptămâna aceasta.

Ultimele atacuri ale talibanilor au avut loc în provinciile nordice Kunduz, Baghlan, Takhar şi Badghis, în vest.

Ahmad Fahim Qarluq, şeful districtului Qala-e-Zal din Kunduz, a precizat că un număr mare de talibani au atacat dimineaţă puncte de control, ucigând 10 soldaţi şi poliţişti şi rănind alţi 11.

Citeşte şi: Bărbatul, care ‘a plantat’ colete suspecte la ambasadele din Australia, a fost arestat

Qarluq a spus că 25 de talibani au fost ucişi.

În provinciile vecine Baghlan şi Takhar, talibanii au ucis 16 membri ai miliţiilor pro-guvernamentale, iar în Badghis, conform biroului guvernatorului, şase membri ai forţelor de securitate şi-au pierdut viaţa în confruntări iar alţi 10 au fost răniţi.

Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al talibanilor, a revendicat responsabilitatea pentru atacuri şi a precizat că militanţii au ucis zeci de membri ai forţelor de securitate şi au capturat o mare cantitate de arme şi muniţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.