MASACRU marca ELN în Columbia! Cinci oameni au fost ucişi, printre care şi un copil de 3 ani

Publicat:

Cinci persoane, printre care o fetiţă de trei ani, şi-au pierdut viaţa în Columbia într-un masacru atribuit luni de guvern gherilei Armata de Eliberare Naţională (ELN), notează AFP, potrivit agerpres.

Faptele s-au produs duminică în zona La Honda, regiune rurală din departamentul Bolivar (nord), a precizat pentru AFP serviciul de presă al acestei municipalităţi.


Citește și : BoJo este în culmea fericirii după acordul post-Brexit: ‘Este un nou punct de pornire pentru relaţia cu UE’

Ministrul apărării, Carlos Holmes Trujillo, a declarat că, “potrivit unor versiuni”, este vorba despre un “atac violent şi ţintit al ELN împotriva acestor persoane”.

După ce a anunţat trimiterea unor forţe suplimentare de securitate în regiune, demnitarul columbian a promis o recompensă de până la 12.000 de dolari pentru orice informaţie care va permite arestarea criminalilor şi de până la 14.200 de dolari pentru “Santiago”, numele de război al comandantului frontului Guillermo Ariza al ELN.

Considerată ultima gherilă activă din Columbia după acordul de pace semnat cu FARC în 2016, ELN nu a revendicat deocamdată acest atac.

Potrivit observatorului independent Indepaz, o fostă membră a FARC a fost ucisă în acest masacru (asasinarea simultană a cel puţin trei persoane, potrivit ONU), al 90-lea din acest an.

Fondată în 1964 şi inspirată din revoluţia cubaneză, ELN numără circa 2.300 de luptători şi o vastă reţea de sprijin în zonele urbane.

Citește și : Austria ia măsuri drastice în staţiunile de schi: Limitează locurile de parcare şi măreşte spaţiul pentru stat la coadă

Columbia s-a confruntat în acest an cu unul din cele grave valuri de violenţă pe care le-a cunoscut după pacea cu FARC şi pe care guvernul îl atribuie grupărilor armate finanţate de traficul de droguri şi exploatarea minieră ilegală.

Războiul intern din Columbia a făcut în mai mult de jumătate de secol peste nouă milioane de victime (morţi, dispăruţi şi deplasaţi).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.