Masca de protecţie va fi obligatorie în locurile publice din Melbourne

Publicat:

Masca de protecţie va fi obligatorie începând de joia viitoare în locurile publice din Melbourne, au anunţat duminică autorităţile locale, în condiţiile în care cel de-a doilea oraş ca mărime al Australiei se confruntă cu o creştere puternică a numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, informează AFP, potrivit agerpres.

Statul Victoria (sud-est), a cărui capitală este Melbourne, a înregistrat până în prezent peste 3.000 de cazuri active de COVID-19, dintre care 363 de contaminări noi în ultimele 24 de ore, în pofida măsurilor de izolare în vigoare de 10 zile.


Citește și : Alegeri legislative în Siria, într-o ţară distrusă de război şi în profundă criză economică

În încercarea de a stăvili răspândirea virusului apărut în China în decembrie înainte de a se propaga în restul lumii, premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a anunţat că portul măştii de protecţie va deveni obligatoriu în locurile publice, o premieră în Australia.

Această măsură, ce va intra în vigoare în noaptea de miercuri spre joi, va viza în total mai mult de 5 milioane de persoane în Melbourne şi în localitatea vecină Mitchell Shire, a precizat Andrews în timpul unei conferinţe de presă.

Refuzul de a purta mască în public va fi pasibil de o amendă de 200 de dolari australieni (122 de euro), iar bandanele şi eşarfele vor fi autorizate pentru protecţie până când statul va fi în măsură să răspundă cererii de măşti, a adăugat el.

Citește și : Bilanțul pandemiei de coronavirus în SUA

De la începutul epidemiei, Australia, ţară-continent cu 25 de milioane de locuitori, a înregistrat aproape 12.000 de cazuri de contaminare şi 122 de decese puse în legătură cu noul tip de coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin În ultimii șase ani, 12 cercetători ruși implicați în dezvoltarea rachetelor hipersonice au fost arestați, iar unii au...

Un copac imens, prăbușit în Parcul ”Ștefan cel Mare” din Capitală

Un copac imens, prăbușit în Parcul ”Ștefan cel Mare” din Capitală Un copac a căzut la pământ în Parcul Ștefan cel Mare, blocând complet un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.