Masca redevine obligatorie în spațiile închise din Israel

Publicat:

Autoritățile din Israel au cerut oamenilor să poarte din nou măşti în locuri publice închise la doar 10 zile după ce regula a fost eliminată, informează mediafax.

Creşterea numărului de cazuri este o lovitură pentru ţara care a vaccinat aproximativ 55% din populaţia sa de 9,3 milioane cu ambele doze.


Citește și : Putin susține consolidarea dialogului cu UE

Şeful grupului de lucru pentru gestionarea pandemie din Israel, Nachman Ash, a declarat pentru radioul public că cerinţa a venit după patru zile cu peste 100 de cazuri noi pe zi, dublate de recordul de 227 de cazuri confirmate joi, relatează Al Jazeera.

„Vedem o dublare la fiecare câteva zile. Un alt lucru îngrijorător este că infecţiile se răspândesc. Avem mai multe oraşe în care numărul creşte şi comunităţi în care cazurile cresc”, a spus Ash.

Potrivit acestuia, creşterea cazurilor se datorează probabil variantei extrem de contagioase Delta detectată pentru prima dată în India.

Ash a mai spus că, în ciuda numărului crescut de cazuri pozitive, nu a văzut încă o creştere a spitalizărilor sau a deceselor.

Citește și : Un britanic a fost diagnosticat cu COVID-19 timp de 305 zile (VIDEO)

„Sperăm că vaccinurile ne vor proteja de o creştere a spitalizării şi de cazuri dificile”, a declarat acesta.

Cerinţa de a purta mască se va aplica şi în aer liber pentru locurile aglomerate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.