X

Mașinile electrice vor avea plăcuțele de înmatriculare de culoare verde

Mașinile electrice vor avea plăcuțele de înmatriculare de culoare verde

Începând cu data de 7 iunie curent, autoturismele cu sisteme de propulsie ecologice vor primi plăcuțe cu numere de înmatriculare verzi, anunță factorii responsabili din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP).

Citește și: Un medic ginecolog a fost condamnat pentru malpraxis

În această clasă intră doar autoturismele cu emisii zero de CO2 – vehicule pur electrice sau cele care folosesc pilă de combustie cu hidrogen. Potrivit ASP, pe parcursul ultimilor ani, numărul automobilelor electrice a crescut considerabil. Potrivit datelor din Registrul de stat al vehiculelor, în total sunt înregistrate primar peste trei mii de automobile.

Plăcile cu numere verzi vor fi acordate atât autovehiculelor electrice noi, cât și celor care au fost  deja înmatriculate. Proprietarii de autovehicule electrice deja înmatriculate pot solicita preschimbarea plăcuțelor standard cu cele verzi.

Plăcile cu numere de înmatriculare verzi vor fi un element distinctiv al autovehiculelor electrice, contribuind la o mai bună identificare a acestora în trafic și la promovarea mobilității durabile.

Tags: Agenția Servicii PubliceASPmașini electrice Moldovaplacute de inmatriculare verzi
Știrile zilei