Mașinile Poliției au fost dotate cu camere la 360 de grade

Publicat:

La începutul anului 2023, oamenii legii au anunțat că testează pentru implementare un sistem cu camere la 360 de grade, instalate pe automobile camuflate, nemarcate, care poate fixa o mulțime de tipuri de încălcări pe care le surprinde în jurul său – de la depășirea vitezei până la neacordarea priorității pietonilor, condusul fără centura de siguranță sau folosirea telefonului mobil la volan.

Ulterior, au fost anunțate cifre uimitoare despre numărul enorm de încălcări pe care acest sistem le fixa prin traficul din Capitală și din întreaga țară, circa 110 încălcări pe oră și mai mult, transmite Știri.md cu referire la piataauto.md. 


Citeşte şi: UE nu e pregătită pentru aderarea Ucrainei – Stiripesurse.md

Într-o altă ieșire a automobilului cu acest sistem au fost înregistrate 1.884 de încălcări, aproape cât înregistrează în mod normal toţi poliţiştii din ţară într-un weekend. După o perioadă, mașina cu acest dispozitiv a dispărut din atenția publică. Însă, oamenii legii au menționat că automobilul și întregul sistem au trecut perioada de testare cu bine, având loc mici corecții în felul în care sunt surprinse unele tipuri de încălcări sau altele.

În prezent derulează etapa de procurare a întregii flote de mașini dotate cu acest sistem, achiziţia având loc cu sprijinul partenerilor europeni. Respectiv, maşina demonstrativă iniţială nu mai circulă deocamdată pe străzi, întrucât testarea s-a încheiat.

Citeşte şi: R. Moldova poate deveni un refugiu sigur pentru corupții din țările implicate în război – Stiripesurse.md

Însă, Poliţia din Moldova estimează că flota de maşini achiziţionată pentru acest scop va fi deja operaţională în toamna acestui an. Anterior se anunţa că va exista o flotă de minimum 10 asemenea automobile, care vor circula atât prin Capitală, cât şi prin alte localităţi şi trasee din ţară. Încălcările surprinse de aceste sisteme sunt fixate automatizat, iar ulterior proprietarii primesc scrisori prin poştă, la fel ca şi în cazul camerelor fixe din trafic.

Iar asta înseamnă că, din toamnă, şoferii vor putea fi surprinși de un radar sau o cameră de trafic, fixă sau mobilă, practic oriunde în Moldova. Şi întrucât noile amenzi majorate şi pedepse mai dure pentru viteză şi neacordarea trecerii pietonilor sunt deja în vigoare, iar aceste maşini cu sistem la 360 de grade fixează cel mai bine anume aceste încălcări, singura soluţie de a evita amenzile şi suspendarea permisului de conducere va fi respectarea continuă, peste tot, a vitezei legale şi a celorlalte reglementări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău Luminița Odobescu, ministra Afacerilor Externe a României, a ajuns astăzi la Chișinău, acolo unde va participa la Reuniunea Trilaterală...

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni Zece instituții medicale, printre care și Institutul de Cardiologie, vor fi reabilitate termic în cadrul proiectului...

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest Un nou protest la Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani. Susținătorii deputatei Marina...

Sindicatele solicită stoparea majorării vârstei de pensionare a femeilor

Sindicatele solicită stoparea majorării vârstei de pensionare a femeilor Sindicaliștii consideră oportun examinarea posibilității stopării majorării vârstei de pensionare a femeilor la vârsta de 61...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.