Mașinile second au sporit volumul deșeurilor metalice din țară

Publicat:

Republica Moldova importă anual aproximativ 30 de mii de automobile, care după o anumită perioadă pot deveni deșeuri metalice. Astfel, în prezent, 15% din volumul total al acestui tip de deșeuri îl constituie automobilele uzate, a declarat expertul economic Veaceslav Ioniță.

Potrivit acestuia, un motiv al creșterii volumului de metal uzat sunt și cele peste 260 de mii de automobile vechi, care au fost părăsite.


Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

„Anual, Republica Moldova importă cam 30 de mii de automobile, ceea ce înseamnă 40 de mii de tone de metal care la un moment dat devine metal care trebuie reciclat, vorbim doar de automobile, nu despre alte tipuri de echipamente.

Anual, automobilele ne aduc 15% din toate deșeurile de metal pe care le are Republica Moldova. În 2010 avem 80 de mii de automobile-fantomă care au fost importate în Republica Moldova.

În prezent, am ajuns la 260 de mii de mașini care nu prezintă o proveniență”, a menționat Veaceslav Ioniță.

Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

Precizăm că, în 2021, exportul din Republica Moldova a minereurilor metalifere și deșeurilor de metale a crescut de 3,2 ori față de anul 2020 și de 5,5 ori comparativ cu anul 2019, arată datele statistice.

Astfel, valoarea acestui timp de exporturi a ajuns la circa 87,3 milioane de dolari, în timp ce în 2020 constituia 27 de milioane de dolari.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni Zece instituții medicale, printre care și Institutul de Cardiologie, vor fi reabilitate termic în cadrul proiectului...

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest Un nou protest la Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani. Susținătorii deputatei Marina...

Sindicatele solicită stoparea majorării vârstei de pensionare a femeilor

Sindicatele solicită stoparea majorării vârstei de pensionare a femeilor Sindicaliștii consideră oportun examinarea posibilității stopării majorării vârstei de pensionare a femeilor la vârsta de 61...

Gest rar făcut de preşedintele Belarusului: Lukașenko graţiază 10 deţinuţi politici

Gest rar făcut de preşedintele Belarusului: Lukașenko graţiază 10 deţinuţi politici Liderul belarus Alexandr Lukașenko a eliberat cel puțin 10 deținuți politici, inclusiv un veteran...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.