Măştile purtate de copii le afectează NU doar sănătatea mintală – VIDEO

Publicat:

Prea mulţi experţi par fericiţi pentru că i-au convins pe tineri să-şi pună masca pe faţă, chiar dacă riscurile asupra sănătăţii lor nu au fost evaluate.

Două minute de aur. Doar atât! Înaltul Comitet Educaţional (ESC) britanic a pus recent în dezbatere îngrijorările tot mai răspândite despre sănătatea mintală a copiilor. S-a discutat timp de 115 despre aceste aspecte dureroase şi s-a constatat că faţă de anul 2017, numărul minorilor cu probleme de somn a crescut 161%. Cu 63% mai mulţi copii suferă de singurătate, iar procentul celor care se autoflagelează a crescut cu 27%, se arată într-un comentariu publicat de The Telegraph.


Înainte de închidere şedinţei, preşedintele ESC, Robert Halfon, a semnalat o serie de sesizări primite pe email: ‘Am foarte multe mesaje de la părinţi. Aceştia se plâng că minorii nu suportă masca în sălile de curs. Purtatul măştii îi stresează pe copii, îi deprimă şi îi fac să se închidă în ei. Unii dintre ei plâng atunci când sunt puşi să răspundă la întebări’.

Înaltul demnitar şi-a întrebat colegii dacă s-a studiat suficient impactul măştii asupra bunăstării copiilor şi sănătăţii lor mintale. Dr. Alex George, recent numit în poziţia de ambasador pentru sănătatea mintală a tinerilor, a fost interpelat direct: ‘Dacă vom observa un impact, vom cerceta cu atenţie această problemă’, a răspuns acesta.

Emma Thomas, CEO la o organizaţie caritabilă (Young Minds) vine cu precizări: ‘Noi, ca societate, va trebui să acceptăm purtatul măştii ca pe o rutină. Şi nu numai anul acesta’.

O altă voce respectată, Bernadka Dubicka, profesor la Colegiul Regal de Psihiatrie, spune că există o balanţă de riscuri: Pentru fiecare copil care nu vrea să poarte mască, va fi întotdeauna altul care va fi terifiat că stă lângă cineva care nu poartă mască’

Două minute esenţiale din toată dezbaterea, care relevă că trebuie să ne obişnuim cu purtatul măştii. Atât copiii, cât şi adulţii. Totodată, ne arată cât de aproape suntem să renunţăm la un vechi principiu medical: PREVENŢIA!

Continuăm să ne concentrăm exclusiv pe riscurile asupra sănătăţii mintale, când de fapt, spectrul pericolelor este mult mai mare. Am tratat problema măştii ca pe un subiect tabu, despre care nu ne putem îndoi.

Implicaţiile purtatului măştii sunt însă uriaşe. Le cerem copiilor să ţină masca pe faţă cinci zile, opt ore pe zi, cu mici ‘pauze de respiraţie’ este ceva inedit, care curând se va transforma în normalitate în orice zi de şcoală.

Aşa cum susţin experţii, multe dintre intervenţiile în sănătatea publică au făcut mai mult rău, decât bine. Gândiţi-vă la copiii surdo-muţi! Purtatul măştii le va bloca complet comunicarea.
Tocmai de aceea trebuie luate măsuri rezonabile, care să evite ameninţările sigure şi plauzibile, şi cântărite diverse valori, inclusiv beneficiile şi limitarea pe cât se poate a daunelor. Deja ştim că măstile nu fac bine atunci când copilul învaţă. Relatările despre impactul emoţional le găsim la tot pasul.

Acest Comitet Educaţional a dezbătut sănătatea mintală a copiilor, iar problemele ridicate trebuie privite în acel context. Dar cei participanţi la discuţii au vorbit despre suprimarea efectelor negative, mai degrabă referindu-se la potenţialele pericole care ar putea afecta sănătatea. Echitatea a apărut când s-a comparat sănătatea fizică a adulţilor cu sănatătatea mintală a copiilor.

Total GREŞIT!

În zece zile, părinţii au observat la copiii lor dificultăţi de respiraţie, dureri de cap şi ameţeli. Mai sunt şi probleme cu inima, tulburări de vedere şi iritaţii ale pielii.

Chiar înainte de apariţia vaccinului anti-covid, trebuia să ne întrebăm sincer: Ce ne face mai rău? Riscul de infectare sau riscurile care ne pot afecta sănătatea fizică şi mintală?

Oricum, cu atât de multe persoane vaccinate acum, ecuaţia s-a schimbat din nou: Este posibilă prevenţia elementară pentru adulţi în dauna unor probleme psihice mult mai grave, care vor lovi direct în copii şi tineri.

Poate că miniştrii britanici au la dispoziţie suficiente dovezi care să-i ajute să nu facă rău.
Dacă e aşa, ar trebui să le împărtăşească cu toată lumea. Dacă nu au aceste dovezi,
ar trebui demişi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

MAI rămâne fără un secretar de stat

MAI rămâne fără un secretar de stat Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a rămas fără un secretar de stat. Guvernul a acceptat astăzi cererea de demisie a...

Complexul Memorial „Eternitate” trece în proprietatea municipiului Chișinău

Complexul Memorial „Eternitate" trece în proprietatea municipiului Chișinău Cabinetul de Miniștri se întrunește într-o nouă ședință, iar pe agendă sunt 20 de subiecte. Guvernul urmează...

Țentiu va sta în arest la domiciliu. PA va contesta decizia magistraților

Țentiu va sta în arest la domiciliu. PA va contesta decizia magistraților Șeful Interpol Moldova va sta în următoarele 30 de zile în arest la...

Atenţie! Rabia şi peste porcină au revenit în Moldova

Rabia şi peste porcină au revenit în Moldova Un caz de rabie a fost înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 20-26 iunie 2024. Totodată,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.