X

Măsură inovatoare pentru părinții divorțați

Măsură inovatoare pentru părinții divorțați

Orașul Malmö a anunțat că oferă tuturor adulților care se află în proces de separare sau divorț, sau care au divorțat deja, acces la o aplicație special concepută, numită SES.

Scopul noului instrument digital este de a oferi sprijin și cunoștințe pentru a învăța cum să fii un părinte după separare și cum să treci mai ușor peste criză, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

După înregistrarea gratuită, utilizatorii SES au acces gratuit la o gamă largă de sprijin și informații. Printre altele, platforma oferă informații factuale, filmulețe, exerciții și sfaturi despre cum să se acționeze în diferite scenarii.

SES a fost dezvoltat inițial în Danemarca, în colaborare cu psihologi și cercetători de la Universitatea din Copenhaga, conform themayor.eu.

Studiile au arătat că fostele cupluri care au apelat la aplicație pentru ajutor și cunoștințe au experimentat mai puțin stres, anxietate și depresie în comparație cu cele care divorțează și care nu au folosit aplicația.

Vezi și : Statele Uniunii Europene şi-au dat acordul asupra primei legi privind inteligenţa artificială

O mare parte din conținut se referă la relația cu copiii, de exemplu, cum pot părinții să interpreteze semnalele copiilor, cum să îi sprijine pe copii și să comunice la nivelul lor.

Ceea ce este extraordinar la el este că nu lasă nicio temă nesoluționată, oferind sfaturi practice și exerciții pentru a lucra cu sine și cu copiii, dar și pentru a dezvolta cooperarea cu fostul partener.

Tags: CopenhagadivorţSES
Diverse