Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău

Publicat:

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău

Compania aeriană Flyone a stabilit noi reguli pentru pasagerii cursei Erevan-Chișinău, inclusiv verificare suplimentară, control de securitate în Erevan, transferul listei de pasageri către autoritățile competente din Republica Moldova, o limită a transportului de numerar în valoare de 3.000 de dolari SUA și verificarea originii banilor.

Măsurile au fost luate după incidentul cu pasagerii care ar fi adus la Chișinău bani pentru finanțarea ilegală a formațiunilor lui Ilan Șor.


Vezi şi: VIDEO – Laburiştii au obţinut o victorie zdrobitoare la alegerile legislative şi sunt gata să înceapă ”schimbarea” în Regatul Unit – Stiripesurse.md

Conform Flyone, aceste măsuri sunt esențiale pentru a preveni utilizarea teritoriului național pentru activități extremiste, teroriste sau subversive, care ar putea destabiliza ordinea constituțională și securitatea statului. De asemenea, măsurile sunt menite să asigure respectarea normelor legale și să prevină activitățile ilegale.

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău

1. Verificarea Pasagerilor

  • Lista pasagerilor de la zborurile Erevan-Chișinău va fi transmisă autorităților competente din R. Moldova înainte de decolare.
  • Autoritățile vor efectua verificări suplimentare până la decolare și aterizare, pentru a identifica și preveni orice risc potențial de securitate.
  • Doar pasagerii care au primit confirmarea că sunt admiși la zbor vor putea continua călătoria. Pasagerii refuzați sau considerați „non grata” nu vor putea călători și nu li se va rambursa contravaloarea biletului achiziționat.

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău

2. Controlul de Securitate Suplimentar

  • În Erevan, toți pasagerii vor fi supuși unui control de securitate suplimentar, la trecerea frontierei de stat și/sau la îmbarcarea în aeronavă.
  • Este instituită o limită de transportare a numerarului la bordul aeronavelor FLYONE la cursele Erevan – Chișinău, în valoare de 3000 USD sau echivalentul acestei sume în orice valută.
  • Persoanele competente vor verifica mijloacele bănești disponibile. Pasagerii care dețin mai mult de echivalentul a 3000 USD în numerar și nu pot justifica proveniența banilor, nu vor putea continua călătoria. Proveniența mijloacelor bănești poate fi confirmată prin documente oficiale emise de autoritățile de stat, angajator, contracte de vânzare-cumpărare etc. Pentru mai multe detalii privind documentele confirmative acceptate, vă rugăm să consultați paginile oficiale ale instituțiilor statului.
  • Toți pasagerii vor completa un formular prin care vor declara suma de bani pe care o dețin la traversarea frontierei.

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău

3. Prezentarea la Aeroport

  • Pasagerii sunt rugați să fie prezenți la aeroport cu cel puțin 4 ore înainte de decolare, pentru a putea parcurge toate formalitățile de securitate.

În luna aprilie curent, peste 20 de milioane de lei au fost ridicate de la mai mulţi pasageri care au revenit în Chişinău de la Moscova, cu două curse aeriene, din Erevan și Istanbul. Procuratura pentru cauze speciale anunţa că a deschis un dosar penal pentru contrabandă în beneficiul unui grup criminal organizat. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.