X

Măsuri de carantină la Cahul. A fost depistată pesta porcină la un mistreț

Măsuri de carantină la Cahul. A fost depistată pesta porcină la un mistreț

Pe parcursul săptămânii trecute, pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat un caz de pestă porcină africană la mistreț, anunță Agenția națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Citește și: Pericol de explozie după prăbușirea rămășițelor dronei pe teritoriul R. Moldova

Animalul bolnav a fost depistat în raza localității Zârnești din  raionul Cahul. În legătură cu situația creată, Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit, în regim de urgență  și a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarului.

La moment, se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sunt introduse măsuri de carantină în focar și este stabilită  zona infectată. Totodată, specialiștii verifică mișcarea animalelor pe teritoriul țării, realizează screening-ul porcilor domestici și a populațiilor de mistreți, dezinfecție și deratizare.

Menționăm că, a fost restricționată mișcarea porcilor din exploatațiile nonprofesionale din raionul Cahul și Cantemir către abatoare, puncte de sacrificare, târguri de animale, precum și plasarea pe piața a produselor și subproduselor parvenite de la acestea.

Tags: ANSAcarantina la Cahulpestă porcină africană
Știrile zilei