X

Măsuri radicale luate la Moscova! TOATE serviciile neesenţiale se închid

Primăria Moscovei a dispus joi ca toate serviciile neesenţiale să se închidă în perioada 28 octombrie – 7 noiembrie pentru a încerca să limiteze cel mai grav val epidemic de COVID-19 de până acum, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘În acest interval, toate întreprinderile şi organizaţiile din Moscova vor trebui să înceteze lucrul’, a scris primarul Serghei Sobianin, precizând că sunt exceptate spaţiile unde se vând ‘medicamente, produse alimentare şi de primă necesitate’.

Citeşte şi: NATO are un plan pentru descurajarea ameninţării ruse – Black News

În aceste 11 zile, teatrele şi muzeele vor putea continua să funcţioneze în limita a 50% din locuri şi doar pentru publicul care prezintă un certificat sanitar.

‘Experienţa ne arată că zilele libere sunt mijlocul cel mai eficient de a face să scadă numărul de cazuri şi de decese’, a afirmat Sobianin.

Rusia traversează cel mai grav val de la debutul epidemiei de COVID-19.

Joi au fost raportate noi niveluri record de infectări (36.339) şi de decese (1.036) în ultimele 24 de ore.

Bilanţul total al deceselor a ajuns la 227.389, conform guvernului, dar este considerat mult subestimat. Institutul de statistică Rosstat, care lucrează cu o definiţie mai largă a morţilor cauzate de COVID-19, a raportat un număr de peste 400.000 de decese până la sfârşitul lunii august.

Efectele valului actual sunt amplificate de o campanie de vaccinare lentă, cauzată de neîncrederea şi expectativa populaţiei.

Mai puţin de o treime din ruşi s-au vaccinat împotriva COVID-19, conform site-ului specializat Gogov.

Citește și: EXPLOZII puternice la o bază militară americană din Siria – Black News

După săptămâni fără acţiuni concrete, autorităţile au anunţat în cele din urmă în ultimele zile mai multe măsuri restrictive.

Miercuri, preşedintele Vladimir Putin a decretat o săptămână nelucrătoare între 30 octombrie şi 7 noiembrie. Cu toate acestea, autorităţile publice refuză deocamdată un lockdown care ar fragiliza o economie deja în suferinţă. 

Tags: coronaviruscovid-19moscovarusiaVladimir Putin
Categorii: Știrile zilei