X

Măsurile de distanţare au fost prelungite în Coreea de Sud

Coreea de Sud a prelungit vineri pentru două săptămâni măsurile de distanţare fizică pentru a combate pandemia de coronavirus şi a oferit noi stimulente celor care se vaccinează, în contextul în care se confruntă cu mii de noi cazuri de infectare pe zi, mai ales în capitala Seul, relatează Reuters şi Yonhap, potrivit agerpres.

Creşterea rapidă a contaminărilor în zona metropolitană Seul a determinat autorităţile să prelungească, de luni, până pe 17 octombrie restricţiile sociale dure impuse deja de 14 săptămâni şi care cuprind interzicerea funcţionării localurilor după ora 10 seara şi “reuniuni” de mai mult de 2 (două) persoane după ora 6 seara.

Citeşte şi: Paşaportul devine OBLIGATORIU pentru a intra în UK – Black News

În Coreea de Sud – ţară cu aproape 52 de milioane de locuitori, dintre care aproape 10 milioane în regiunea capitalei – au fost raportate joi 2486 cazuri noi de contaminare cu coronavirus, după recordul zilnic de peste 3000 de cazuri înregistrat săptămâna trecută.

Dintre acestea, doar în Seul şi zona sa metropolitană au fost raportate pe parcursul săptămânii trecute aproape 2000 de cazuri pe zi.

Autorităţile sunt preocupate de faptul că urmează două weekenduri prelungite, în jurul a două zile de sărbătoare, pe 3 şi 9 octombrie, care ar putea accelera deplasările şi răspândirea virusului.

În acelaşi timp, a menţionat ministrul adjunct al sănătăţii, Lee Ki-il, guvernul îşi revizuieşte politica antivirus pentru a facilita revenirea treptată la activităţile normale începând din noiembrie.

Citeşte şi: Coreea de Nord a testat o rachetă antiaeriană – Black News

Între noile stimulente menite să încurajeze vaccinarea se numără permiterea nunţilor cu până la 199 de participanţi, dacă dintre aceştia 150 sunt complet vaccinaţi.

Circa 77% din populaţia sud-coreeană era vaccinată, joi, cu cel puţin o doză (anticoronavirus), iar 50% cu “schema completă”. Guvernul urmăreşte să vaccineze 80% din adulţi până la finele lui octombrie şi să introducă un “permis sanitar” celor vaccinaţi cu toate dozele, utilizabil în facilităţi publice şi călătorii.

Tags: Coreea de Sudcoronavirusdistanţare socialăseul
Categorii: Știrile zilei