X

Mateusz Morawiecki: Polonia va continua reforma în justiţie

Polonia va continua reforma sistemului său de justiţie şi va reduce timpul de soluţionare a proceselor, a declarat marţi prim-ministrul Mateusz Morawiecki, prezentând în parlament priorităţile guvernului său pentru cel de-al doilea mandat, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Cetăţenii au dreptul la instanţe eficiente’, a subliniat Morawiecki în faţa membrilor legislativului.

Citeşte şi: Armata israeliană a doborât patru rachete siriene

Referindu-se aparent la acuzaţiile conform cărora justiţia poloneză a pierdut din independenţă în urma reformelor introduse de partidul său Lege şi Justiţie (PiS), Mateusz Morawiecki a argumentat că, în Franţa şi Spania, parlamentele au influenţă asupra numirilor în justiţie.

El a citat de asemenea un exemplu din Germania, afirmând că un membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) conduse de cancelarul Angela Merkel ‘fusese numit vicepreşedinte al Tribunalului Constituţional Federal’.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Filipine! Mai mulţi răniţi şi pagube materiale însemnate

‘Se plânge opoziţia din aceste ţări instituţiilor internaţionale că nu există stat de drept (în statele respective)?’, a întrebat Morawiecki.

Independenţa justiţiei este importantă, dar ‘nu implică lipsa de responsabilitate’, a mai afirmat premierul polonez în acelaşi discurs.

Tags: justitieLege şi Justiţie (PiS)Mateusz MorawieckiPoloniareformevarsovia
Categorii: Externe