Mateusz Morawiecki promite să continue reforma justiției din Polonia

Publicat:

Polonia îşi va continua reformele din sistemul de justiţie, dar va încerca să ţină cont de poziţia Uniunii Europene, a declarat premierul Mateusz Morawiecki, conform Agenţiei Poloneze de Presă, preluată de DPA, potrivit agerpres.

“Sistemul judiciar polonez are încă nevoie de o reformă profundă. Şi vom continua aceste reforme, într-un mod care să le facă de înţeles pentru partenerii noştri din UE, dar cel mai important pentru a ne face instanţele mai eficiente”, a spus Morawiecki într-un interviu apărut miercuri dimineaţă.


Vezi și : Un politician pro-Beijing a fost atacat cu cuțitul în Hong Kong – VIDEO

Acuzaţiile că partidul de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) diminuează independenţa sistemului judiciar au dominat dezbaterea politică din Polonia în ultimii ani şi au pus guvernul în conflict cu Bruxellesul.

Mai multe reforme judiciare implementate de PiS au fost contestate la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, care a decis marţi că reformele ce reduc vârsta de pensionare a judecătorilor de la instanţele ordinare contravin dreptului comunitar.

Citește și: Armata SUA va folosi inteligenţa artificială ‘în mod legal și etic’

Morawiecki a declarat că Polonia va analiza decizia “în detaliu”. El a evidenţiat totuşi că decizia a vizat o măsură legislativă care nu mai este în vigoare, pentru că a fost modificată în urmă cu peste un an.

Membrii PiS au fost critici vechi ai sistemului judiciar al ţării, pe care îl consideră ineficient, corupt şi încă influenţat de mentalitatea comunistă din trecut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lista secțiilor de votare deschise pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale și referendum

Lista secțiilor de votare deschise pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale și referendum Autoritățile din Republica Moldova vor deschide 16 secții de votare pe teritoriul...

Moldova va avea 16 secţii de votare în România

Moldova va avea 16 secţii de votare în România Autoritățile din Republica Moldova vor deschide 16 secții de votare pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.