Matteo Salvini: Franţa a încercat să trimită în Italia şi migranţi minori

Publicat:

Franţa a încercat săptămâna trecută să forţeze migranţi minori să se întoarcă în plină noapte în Italia, a afirmat marţi ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, care menţine o prezenţă a poliţiei la frontieră, informează AFP, potrivit Agerpres.

“Franţa a încercat să trimită în Italia şi migranţi minori: acest lucru s-a întâmplat la 18 octombrie, după orele 22:30, însă noi am blocat procedura”, a anunţat ministrul italian, de extremă dreapta, pe reţelele sociale. “Confirm prezenţa fixă a unei patrule la frontieră şi confirm invitaţia mea pentru ministrul francez de interne Christophe Castaner de a întreprinde o vizită la Roma. Este necesar să fie clarificate aceste episoade în mod definitiv”, a adăugat Salvini.


Citește și : Kremlinul recunoaşte în faţa americanilor că Tratatul INF are mai multe puncte slabe

Instalat în funcţia de ministru de interne al Franţei în urmă cu o săptămână, Castaner a propus sâmbătă organizarea unei întâlniri la nivel de prefectură, pentru a îmbunătăţi cooperarea.

Salvini se află de mai multe zile într-o ofensivă împotriva respingerilor de la frontiera franceză, denunţând mai multe cazuri recente la Claviere, unde jandarmi sau poliţişti francezi au pătruns pe teritoriul italian pentru a lăsa migranţi. Începând de sâmbătă, el a trimis poliţişti italieni pentru a întări supravegherea la frontieră la Claviere, unul dintre punctele de trecere prin care mii de migranţi încearcă în fiecare an să ajungă în Franţa. Mulţi sunt respinşi, adesea de mai multe ori. Din ianuarie, aici au avut loc mai mult de 45.000 de proceduri de respingere, spre Ventimiglia sau în munţi, potrivit Ministerului de Interne al Franţei.

De mai multă vreme, asociaţii de apărare a drepturilor migranţilor denunţă o tendinţă a forţelor de ordine franceze de a-i respinge şi pe migranţii minori.

Citește și : Erdogan cere ca asasinii lui Jamal Khashoggi să fie judecaţi în Turcia – VIDEO

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului de Interne al Italiei citate de mass-media italiene, episodul din 18 octombrie a fost dezvăluit în timpul vizitei întreprinse luni la Claviere de experţi trimişi de minister.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.