X

Matteo Salvini, INTERZIS pe insula Mallorca

Ministrul italian de interne Matteo Salvini a fost declarat persona non grata pe teritoriul insulei spaniole Mallorca, pe fondul politicii abordate de acesta față de imigranți și minorități, relatează site-ul EUObserver.com și cotidianul The Guardian, potrivit mediafax.

Moțiunea, care a fost înaintată de partidul de stânga Podemos și de formațiunea politică Més per Mallorca, a fost aprobată de autoritățile locale.

Citeşte şi: Număr record de asasinate în Uruguay

Politicienii din insula Mallorca au criticat “afirmațiile și politicile teribile și revoltătoare” ale lui Salvini, care a luat măsuri pentru a bloca intrarea imigranților în porturile din Italia.

Aurora Ribot, o purtătoare de cuvânt a partidului Podemos, a declarat pentru presa locală că politica și retorarica lui Salvini “promovează xenofobia și nerespectarea vieții umane și a demnității”.

În luna iulie, poliția italiană a evacuat peste 300 de romi dintr-o tabără de la periferia Romei, în ciuda protestelor și a ordinului Curții Europene pentru Drepturile Omului de suspendare a operațiunii.

Citeşte şi: Americanii au descoperit ‘CÂRTIŢA’ din ambasada lor din Moscova

Tags: italiamallorcaMatteo SalviniMés per Mallorcamigrantipodemosspania
Categorii: Diaspora