Matteo Salvini își declară scepticismul față de acordul european: ‘Nimeni nu primește cadouri, este un împrumut!’

Publicat:

Italia nu ar trebui să se aştepte să primească bani gratuit de la Uniunea Europeană în urma acordului convenit la summitul Consiliului European privind fondul de relansare a economiei postpandemie, a avertizat marţi liderul opoziţiei de extremă dreaptă italian, Matteo Salvini, citat de DPA, potrivit agerpres.

“Nu există cadouri pentru nimeni, este un împrumut”, a spus Salvini într-o conferinţă de presă la Roma.


Citeşte şi: Trump reia briefingurile de presă legate de pandemie şi acum crede că purtarea măştii este un ‘gest patriotic’

Şeful Ligii (formaţiune de extrema-dreaptă) a denunţat, de asemenea, ceea ce el a numit o “capitulare necondiţionată” în faţa ideii unui control al UE asupra politicilor naţionale italiene.

În cursul nopţii de luni, liderii UE au încheiat patru zile de negocieri tensionate privind crearea unui fond de relansare postpandemie de 750 miliarde de euro (855 miliarde de dolari).

Potrivit primelor calcule, Italia ar putea primi 209 miliarde de euro, dintre care 82 miliarde ca granturi şi 127 miliarde cu împrumut.

Dar Salvini argumentează că şi granturile vor trebui rambursate în cele din urmă, pentru că ele ar urma să fie acoperite prin emisii de obligaţiuni ale UE rambursabile în 30 de ani.

El a sugerat că, în schimbul banilor de la UE, Italia va trebui să angajeze reforme dureroase fiscale şi a sistemului pensii, o cerinţă controversată şi probabil exagerată, în opinia sa.

Citeşte şi: După discuţii maraton, statele UE au aprobat un plan de relansare istoric

Pentru a solicita împrumuturi şi granturi de la UE, guvernul italian trebui să prezinte propriul plan de reforme, care va trebui aprobat de către o majoritate calificată a statelor membre UE.

Odată ce banii încep să curgă, există de asemenea o prevedere ca unul sau mai multe state să poată ridica obiecţii cu privire la modul în care o ţară beneficiară cheltuieşte banii pe care îi primeşte de la Bruxelles, a mai spus liderul Ligii.

Potrivit lui Salvini, aceasta înseamnă că “şoimi fiscali” precum premierul olandez Mark Rutte ar putea “spune în primăvara următoare: Eu nu dau niciun ban Italiei dacă nu reduce pensiile”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.